Tok gripende farvel med den avdøde sykepleieren

Jacintha Saldanha begravet i India.

FARVEL: Den britiske politikeren Keith Vaz (t.v.) sammen med Jacinta Saldanhas familie ved en minnestund i parlamentet kort tid etter det tragiske dødsfallet.  Foto: All Over Press
FARVEL: Den britiske politikeren Keith Vaz (t.v.) sammen med Jacinta Saldanhas familie ved en minnestund i parlamentet kort tid etter det tragiske dødsfallet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Bare dager etter at det ble kjent at hertuginne Kate (30) venter hennes og ektemann prins Williams (30) første barn, kom sjokknyheten om at en av sykepleierne ved King Edward VII-sykehuset i London hadde begått selvmord.

Bakgrunnen for det tragiske dødsfallet skal ha vært luretelefonen et australsk radiopar tok til sykehuset for å få informasjon om hertuginnens helsetilstand. Den avdøde sykepleieren, Jacintha Saldanha (46), var nemlig personen som satte over telefonen til sykepleieren som ga den sensitive informasjonen videre - en samtale som siden ble sendt på lufta.

Indiske Saldanha ble funnet død like ved sykehuset, og etterlater seg ektemannen Benedict Barboza (49), sønnen Junal (17) og adoptivdatteren Lisha (14). Ifølge nettstedet DailyMail skal sykepleieren ha etterlatt seg tre brev, hvor hun blant annet fortalte at hun følte seg ulykkelig på jobb.

Luretelefonen skal ha gjort at hun følte seg enda mer fortvilet og opprørt.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Tobarnsmoren ble mandag denne uken begravet i landsbyen Shriva, nord for Mangalore i India, og i tillegg til familien, hadde over 4000 indere tatt veien til begravelsen.

Ved graven tok ektemannen et gripende farvel:

- Min kone, du var mitt lys i mørket, og viste meg alltid veien fremover. Helt siden den dagen vi møttes for 19 år siden, har du stått ved min side i sorg og glede. Jeg føler at en del av meg har dødd med deg. Uten ditt vakre smil og din sprudlende personlighet er hjemmet vårt et tom sted å være. Det gjør vondt å ha mistet deg, og ingen vil noensinne kunne erstatte deg.

Også de to barna holdt gripende taler ved kisten til deres mor:

- Mamma, vi kommer alltid til å savne deg, latteren og de gode stundene vi har hatt. Det er et tomrom uten deg her. Du var en godhjertet, respektert og generøs person, som var familiens klippe. Du har jobbet hardt for alt vi har, og med din støtte og oppmuntring har du gjort oss til dem vi er i dag. Vi vil alltid elske deg, og ha deg i våre hjerter.

Lørdag ble det avholdt en minnestud i Westminster-katedralen i London, hvor familien var tilstede. Både hertugparet og Storbritannias statsminister David Cameron (46) har uttrykt deres sterkeste medfølelse og sympati overfor familien og de pårørende.LES OGSÅ: Gravide Kate på jobb med David Beckham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer