Hertuginne Kate:

Tok grep - frykter hun forsvinner

Tennis-turneringen skal ha ønsket å beskytte det britiske kongehuset, spesielt hertuginnen.

BESKYTTER: Hertuginne Kate deler hvert år ut vinnerpokalen til Wimbledon-vinneren. I år blir ikke det til en russer. Foto: Shutterstock / NTB
BESKYTTER: Hertuginne Kate deler hvert år ut vinnerpokalen til Wimbledon-vinneren. I år blir ikke det til en russer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av verdens mest kjente tennisturneringer, Wimbledon, har den seneste tida splittet sportsverdenen, etter at de kunngjorde at de ville forby russiske og hviterussiske spillere i mesterskapet.

Avgjørelsen fikk sterke reaksjoner, blant annet fra spillerne Nova Djokovic og Martina Navratilova, skriver svenske Expressen.

Daniil Medvedev (26), som for øyeblikket ligger som nummer to på verdensrankingen, får dermed ikke spille.

Da nyheten ble kjent, var det tydelig at forbudet kom som følge av at Russland invaderte Ukraina. Nå melder imidlertid Telegraph at krigen ikke er eneste grunnen.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- For mye å bære

Ifølge storavisen skal det nemlig handle vel så mye om å beskytte det britiske kongehuset, og aller mest hertuginne Kate (40).

Telegraph skriver at en stor del av beslutningen om å trosse ATP og WTA - tennisorganisasjonen for henholdsvis menn og kvinner - delvis ble tatt for å hindre å skjemme ut hertuginnen.

WIMBLEDON: Hertuginne Kate deler vanligvis ut pokalen til vinneren av tennisturneringen. Her fra i fjor. Foto: Javier Garcia/Shutterstock/NTB
WIMBLEDON: Hertuginne Kate deler vanligvis ut pokalen til vinneren av tennisturneringen. Her fra i fjor. Foto: Javier Garcia/Shutterstock/NTB Vis mer

Hun er høyeste beskytter av All England Club, som arrangerer Wimbledon-turneringen. Det har hun vært siden 2016.

Hvert år deler hun ut pokalen til vinneren av tennisturneringen, og ifølge Telegraph var tanken på at hun eventuelt måtte gjøre det til en russer «for mye å bære». De skriver også at hertuginnen er viktigere enn enhver sponsoravtale.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Det skal nemlig være «viktigere å ha en sterk relasjon til den fremtidige dronningen, enn all kortsiktig kritikk man kan få gjennom å utestenge Medvedev og hans landsmenn».

- Hun er uten tvil en av de mest kjente og gjenkjennbare kvinnene i verden, og hennes popularitet og status gir ekstra prestisje til en allerede enorm global turnering, sier PR-ekspert Nigel Curris til avisen.

Hertuginne Kate er som kjent gift med prins William (39), og skal dermed en dag bli dronning.

LES OGSÅ: - Planlegger barn nummer fire

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer