Hertuginne Kate:

Tok grep - frykter hun forsvinner

Tennis-turneringen skal ha ønsket å beskytte det britiske kongehuset, spesielt hertuginnen.

BESKYTTER: Hertuginne Kate deler hvert år ut vinnerpokalen til Wimbledon-vinneren. I år blir ikke det til en russer. Foto: Shutterstock / NTB
BESKYTTER: Hertuginne Kate deler hvert år ut vinnerpokalen til Wimbledon-vinneren. I år blir ikke det til en russer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av verdens mest kjente tennisturneringer, Wimbledon, har den seneste tida splittet sportsverdenen, etter at de kunngjorde at de ville forby russiske og hviterussiske spillere i mesterskapet.

Avgjørelsen fikk sterke reaksjoner, blant annet fra spillerne Nova Djokovic og Martina Navratilova, skriver svenske Expressen.

Daniil Medvedev (26), som for øyeblikket ligger som nummer to på verdensrankingen, får dermed ikke spille.

Da nyheten ble kjent, var det tydelig at forbudet kom som følge av at Russland invaderte Ukraina. Nå melder imidlertid Telegraph at krigen ikke er eneste grunnen.

- For mye å bære

Ifølge storavisen skal det nemlig handle vel så mye om å beskytte det britiske kongehuset, og aller mest hertuginne Kate (40).

Telegraph skriver at en stor del av beslutningen om å trosse ATP og WTA - tennisorganisasjonen for henholdsvis menn og kvinner - delvis ble tatt for å hindre å skjemme ut hertuginnen.

Hun er høyeste beskytter av All England Club, som arrangerer Wimbledon-turneringen. Det har hun vært siden 2016.

Hvert år deler hun ut pokalen til vinneren av tennisturneringen, og ifølge Telegraph var tanken på at hun eventuelt måtte gjøre det til en russer «for mye å bære». De skriver også at hertuginnen er viktigere enn enhver sponsoravtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.