Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit:

Tok barna med til Ibiza

Kronprinsfamilien nyter late dager på den populære øya.

AVSLAPPENDE: Kronprins-familien koser seg på badeferie ved vannkanten i Ibiza. Foto: NTB Scanpix/Splash Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er i gang for mange, også for kronprinsfamilien.

At en skikkelig sommervarme stort sett har latt vente på seg her hjemme, er ingen problem for kronprins Haakon (45), kronprinsesse Mette Marit (45) og barna, prinsesse Ingrid Alexandra (15) og prins Sverre Magnus (13). I disse dager nyter familien nemlig late feriedager på den populære spanske ferieøya Ibiza.

Middelhavsøya er en populær destinasjon for verdens celebriteter, noe som medfører at kronprinsfamilien til stadighet blir avbildet av paparazzifotografer.

Populær øy

- Kronprinsfamilien starter ofte ferien sin på hytta på Dvergsøy utenfor kronprinsessens hjemby, Kristiansand. Men i år som i fjor satte de seg på et fly nesten med en gang ferien ble sparket i gang, forklarer Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Helgen etter skoleferien startet, var de i Trondheim hvor prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon gikk siste del av pilegrimsferden mot Nidaros. Dagen etter var hele familien på Høymesse i kirken.

Så gikk altså turen til varmere strøk - Ibiza og Formentera.

FERIE: Kronprinsparet lever nemlig et travelt liv, og for dem som så mange andre, er ferien høyt verdsatt. Foto: NTB Scanpix
FERIE: Kronprinsparet lever nemlig et travelt liv, og for dem som så mange andre, er ferien høyt verdsatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter det Se og Hør erfarer er det første gang kronprinsfamilien ferierer på Ibiza. Øya har i flere tiår vært et svært populært turistmål og de siste årene har stjerner som Cristiano Ronaldo (34), Beyoncé (37), Orlando Bloom (42) og Justin Bieber (25) lagt feriene sine til den spanske øya.

Ibiza har i mange år - fortjent nok - hatt ry på seg for å være den aller hotteste partyøya i Middelhavet. Men de siste årene har Ibiza i stor grad skiftet karakter og stadig flere boutiquehotell har sett dagens lys. Det samme med eksklusive hoteller med spa-avdelinger. Som et resultat er Ibiza blitt svært populær blant familier.

Kronprinsfamilien ankom Ibiza på mandag og har siden blant annet nytt dagene med å leie en liten åpen bil som de farter rundt på øya med. De har også vært på båttur til naboøya Formentera.

LATE DAGER: Kronprins haakon styrer båten, mens prins Sverre Magnus ser ut til å kose seg som passasjer. Foto: NTB Scanpix
LATE DAGER: Kronprins haakon styrer båten, mens prins Sverre Magnus ser ut til å kose seg som passasjer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PÅ BÅTTUR: Kronprinsfamilien koser seg blant annet med båttur på Ibiza. Foto: NTB Scanpix
PÅ BÅTTUR: Kronprinsfamilien koser seg blant annet med båttur på Ibiza. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mulig norgesferie

- I fjor reiste de også rett til Spania da skoleferien startet, men da var de i regionen Andalucia sammen med kronprinsessens mor og søsken med familier, forteller Caroline Vagle.

Kronprinsparet lever nemlig et travelt liv, og for dem som så mange andre, er ferien høyt verdsatt. De pleier å reise utenlands flere ganger i året, og ofte til steder som egner seg for surfing. Men på sommeren er det som oftest feriesteder rundt Middelhavet, gjerne Italia eller Spania, forteller Vagle.

Ifølge kongehuseksperten pleier også kongeparet å invitere med seg barn, svigerbarn og barnebarn på tur, og i fjor avsluttet hele gjengen sommeren på Svalbard med kongeskipet.

- Kong Harald og dronning Sonja ønsker å lære barnebarna mer om Norge, så kanskje dukker de opp et sted i vårt langstrakte land senere i ferien? legger Vagle til.

Se og Hør har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Guri Verpe som sier at Slottet ikke uttaler seg om Kongefamiliens ferier og andre private program.

LES OGSÅ: Superstjernen med påskehilsen til kronprinsparet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer