Prins Harry og hertuginne Meghan:

- To selvopptatte og egosentriske mennesker

Tv-profilen Piers Morgan går nok en gang til angrep mot Meghan og Harrys sjokkbeslutning.

<strong>KRITISK:</strong> Tv-profil og journalist Prins Morgan (54) er ikke nådig i sin kritikk mot hertuginne Meghan (38). Nå gjør han det igjen. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Tv-profil og journalist Prins Morgan (54) er ikke nådig i sin kritikk mot hertuginne Meghan (38). Nå gjør han det igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Krasse tirader mot kjendiser er for lengst blitt et varmerke for den britiske tv-personligheten og journalisten Piers Morgan (54). Enten det handler om Kardashian-familien, Ariana Grande (26) eller Victoria Beckham (45) - er 54-åringen sjelden langt unna når det blåser opp til storm.

Også hertuginne Meghan (38) har fått gjennomgå av den rappkjefta briten. Særlig etter nyheten om Meghan og ektemannen Harrys kongehus-exit har Morgan for alvor rast fra seg, blant annet ved å kalle hertugparet for «skamløse, bortskjemte drittunger».

54-åringen sparer heller ikke på kruttet i den nye dokumentaren «Harry & Meghan: The Royals In Crisis», som - slik navnet tilsier - omhandler nettopp hertugparets sjokkavgjørelse.

Tordentale

I dokumentaren, som er produsert av det amerikanske kjendisnettstedet TMZ, går Morgan så langt som å påstå at hertugparets avgjørelse kan bety «begynnelsen på slutten for det britiske monarkiet».

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Videre advarer 54-åringen hertuginnen, som han mener er roten til oppstyret, mot å tro at hun kommer godt ut av situasjonen.

- Hvis Meghan tror at hun kommer ut av dette som en slags Diana-figur, må hun tenke seg om igjen. Det kommer ikke til å skje, konstaterer han i dokumentaren, ifølge The Mirror.

Prinsesse Diana, Harrys avdøde mor, ble - om ikke enda mer - populær etter at hun separerte seg fra prins Charles i 1992. Diana døde som kjent i en bilulykke i 1997.

- Selvopptatt

Piers Morgan sammenlikner i stedet hertuginne Meghan med realitydronningen Kim Kardashian (39) - som i dette tilfellet ikke er ment som noe positivt.

- Meghan kommer til å ende opp som en slags miniversjon av henne, bare med en kongelig innpakning. Alle ser nå at dette handler om to selvopptatte og egosentriske, unge mennesker - som begge har spent bein på dronningen for å få det som de vil, freser han, og fortsetter:

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Målet er vel å gjøre Meghan den til store stjernen, koste hva det det koste vil. Dronningen har gitt dem sin velsignelse til å pile avgårde, så nå er det bare å hive innpå med kake. Meghan kommer til å spise mer kake enn Marie Antoinette gjorde i sin tid.

Selv om Piers Morgan stort sett får skyte fra hofta uten at verken Meghan eller Harry kommer med et motsvar, betyr det ikke at alle synes de krasse uttalelsene hans faller i like god jord. Nylig måtte han eksempelvis svare på anklager om at kritikken er rasistisk motivert, på bakgrunn av hertuginnens hudfarge. Han avviser påstandene blankt.

- Det handler bare om at hertugparet har gjort valg som offentligheten mener er feil, der britiske medier som regel gjenspeiler disse synspunktene. Som medlem av kongefamilien må du regne med omtale, både på godt og vondt. Det er ikke rasisme bare fordi omtalen er negativ, fortalte han overfor «Good Morning Britain» forrige uke.

<strong>I HARDT VÆR:</strong> Hertuginne Meghan og prins Harry har fått stor medieoppmerksomhet den siste tiden. Her avbildet tidligere i januar. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Hertuginne Meghan og prins Harry har fått stor medieoppmerksomhet den siste tiden. Her avbildet tidligere i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hadde ikke noe valg

Det var like over nyttår at Harry og Meghan kunngjorde at de ville trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i årene fremover, et utradisjonelt valg som skapte oppstandelse i britiske tabloider.

Tidligere i uka gikk prinsens nære venn, polospilleren Nacho Figueras (42), ut i et intervju med ABC for å be offentligheten om å la ekteparet få ro.

- Jeg snakket med Harry for et par dager siden. Han har lidd mye av alt som har skjedd med ham. Han sliter med at folk dømmer ham. Han beskytter bare familien sin. Han beskytter kona og barnet sitt, fortalte han blant annet.

Selv brøt prins Harry tausheten om sjokkvalget tidligere denne måneden, blant annet ved å forsikre at avgjørelsen ikke var enkel.

- Jeg vet at jeg ikke alltid har gjort det riktig, men så langt dette går, hadde vi virkelig ikke noe annet valg, sa prinsen blant annet.

LES OGSÅ: Avslører usikkerhet før frieriet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer