Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

To bunader på to timer!

Kronprinsessen klarte ikke å bare velge én av sine syv nasjonaldrakter på 17. mai.

SEOGHØR.NO: Som alltid hilste kronprinsfamilien på barnetoget utenfor Skaugum i morges, og det var ingenting å utsette på de kongeliges humør.

Både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra var på plass. Sistnevnte stilte i en splitter ny Vest-Agder-bunad.

Dermed har hun flere bunader å velge mellom i årene som kommer, men like mange som mamma Mette-Marit er det nok en stund til hun kan skryte av.

Vår flotte kronprinsesse har nemlig hele syv bunader – og under årets 17. mai-feiring har hun valgt å ikke bare bruke én, men to av dem!

På trappen utenfor Skaugum viste Mette-Marit seg frem i Rogalandsbunaden, men da hun dukket opp på slottsbalkongen bare et par timere senere, var hun iført Hardangerbunaden.

Rogalandsbunaden fikk hun allerede til konfirmasjonen sin, og Hardangerbunaden var en gave i forbindelse med giftermålet med kronprinsen i 2001.

I tillegg til de allerede nevnte nasjonaldraktene har Mette-Marit også en bunad fra Vest-Agder, den lokale Askerbunaden, en jubileumsdrakt som ble designet i forbindelse med Oslos 1000-årsjubileum, en såkalt «fantasidrakt», samt en festdrakt fra Laudal i Vest-Agder.

FRA HJEMFYLKET: Bunaden fra Vest-Agder hadde plisséstakk da kronprinsessen fikk den i 2005. Tre år senere fikk hun sydd den om, slik at skjørtet ble stripete. Foto: Scanpix
SKAPTE DEBATT: Det ble debatt da Mette-Marit fikk en «fantasibunad» fra Eva Lie i 2001. Hun har to mønstrete silkeforklær som hører til. Foto: Scanpix
SMØRBLID KRONPRINSFAMILIE: I fjor var Mette-Marit ikledd bunad fra Vest-Agder da hun hilste på barnetoget utenfor Skaugum. Foto: Scanpix
HÅNDBRODERT: Her poserer en stolt Mette-Marit på konfirmasjonsdagen iført Rogalandsbunaden – som mormor har brodert. Foto: Scanpix
2014: For to år siden stilte Mette-Marit i Hardangerbunad på slottsbalkongen. Foto: Scanpix

LES OGSÅ: Mette-Marit Sammenlignes ved vakker Disney-prinsesse