<strong>KLINTE TIL:</strong> Etter ni lange år som kjæreste fikk endelig kronprinsesse Victoria sin prins Daniel 19. juni 2010. Foto: Stella Pictures
KLINTE TIL: Etter ni lange år som kjæreste fikk endelig kronprinsesse Victoria sin prins Daniel 19. juni 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

To år siden eventyrbryllupet

Daniel rørte Victoria med sin bryllupstale.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag er det to år siden kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) ga hverandre sitt ja i Storkyrkan i Stockholm. Drømmebryllupet samlet hele nasjonen foran TV-skjermen og 250.000 i Stockholms gater - samt kongelige fra hele Europa.

De fikk oppleve en privat og vakker bryllupsfest der de varme følelsene brudeparet viste for hverandre rørte alle som var tilstede.

Da prinsen holdt sin følelsesladde tale til sin nybakte hustru under middagen i Rikssalen på Slottet i Stockholm var knapt et øye tørt.

- Elskede, jeg er så stolt over det vi har sammen. Jeg er så lykkelig over å få være din mann. Jeg kommer til å gjøre alt jeg noensinne kan for at du skal forbli så lykkelig som du er i dag. Victoria, størst av alt er kjærligheten. Jeg elsker deg så høyt. Elskede, jeg er så stolt over det vi har sammen. Jeg er så lykkelig over å få være din mann. Disse årene sammen med deg har vært de beste i mitt liv, sa prins Daniel i sin bryllupstale - mens gledestårene trillet hos Victoria.

I talen kong Carl Gustaf holdt til ære for sin datter og svigersønn svarte kongen på spekulasjonene om at han var i mot ekteskapet - fordi Daniel var en vanlig mann av folket og ikke høyadel.

- Jeg er din far, og du er min elskede datter. Ingen skal tro annet enn at mitt høyeste ønske er å se deg lykkelig. Det har derfor vært selvsagt for din mor, dronningen, og meg, at du, som et hvert menneske i vårt land, fritt og uten press skal velge deg den livsledsager som ditt hjerte velger, sa Carl Gustaf før ha skrøt av Daniel.

- Jeg vil ønske deg velkommen til vår familie. Vi har sett med hvilket alvor du har forberedt deg på din nye oppgave. Jeg har ofte latt meg imponere.


To år har gått siden den minnerike dagen. I dag er familielykken komplett for kronprinseseparet - etter at datteren, prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary, kom til verden 22. februar i år.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Daniel gjorde som kronprins Haakon

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer