Prins Charles:

Tjener millioner på avdøde mennesker

Prinsen av Wales har hittil tjent over 12,7 millioner kroner.

RIK: Prins Charles av Wales (foran t.v.) har tjent store summer på avdøde mennesker og eiendommer det siste året. Her med sin kone, hertuginne Camilla (foran t.h.), prins William (bak) og hertuginne Kate i 218. Foto: NTB Scanpix
RIK: Prins Charles av Wales (foran t.v.) har tjent store summer på avdøde mennesker og eiendommer det siste året. Her med sin kone, hertuginne Camilla (foran t.h.), prins William (bak) og hertuginne Kate i 218. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en kjent sak at verdens kongelige sjelden trenger å bekymre seg over sin personlige økonomi. Det er derimot ikke like kjent hvordan de faktisk tjener pengene sine, og nye opplysninger rundt et av medlemmene i det britiske kongehuset vekker nå stor oppsikt.

Prins Charles (71) av Wales, som også bærer tittelen hertug av Cornwall, tjener seg nemlig søkkrik på avdøde mennesker i hertugdømmet Cornwall.

The Telegraph melder nå at det finnes noen svært spesielle regler i det britiske grevskapet Cornwall. Reglene, som stammer fra 1830-tallet da Vilhelm IV var regent, forteller nemlig noe om hvem som skal arve penger og eiendommer når et menneske dør.

Dette gjelder mennesker som ikke har skrevet et testamente, eller som ikke har noen gjenlevende slektninger.

Disse pengene, samt eiendommene, går derfor i arv til prins Charles i mangel på andre mottakere, ifølge avisa.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Tjent seg søkkrik

Hittil har 71-åringen tjent over én million pund, noe som tilsvarer 11,8 millioner norske kroner, ifølge regnskapet som ble offentliggjort forrige uke.

Prinsen av Wales mottok 868 000 britiske pund, som tilsvarer 10,3 millioner norske kroner, fra avdøde beboere og eiendommer mellom april og desember i 2019.

Deretter skal han ha mottat 201 000 britiske pund, eller 2,3 millioner kroner, fra januar til mars dette året. Det gir en sluttsum på 12,7 millioner norske kroner.

Det samme regnskapet viser også at prinsens årlige inntekt fra hertugdømmet nå ligger på 22 millioner pund, eller 261 millioner kroner. Denne summen er imidlertid forventet å reduseres, som følge av fall i aksjeverdier grunnet coronapandemien, ifølge Telegraph.

Hovne fingre

Dette er ikke første gang de siste månedene at prins Charles har vekket oppsikt. I midten av juni var det nemlig flere som sperret opp øynene, etter at det dukkket opp bilder av den britiske prinsen på sosiale medier.

Bildeteksten «prins Charles' fingre har på ordentlig opprørt meg», gikk viralt på Twitter, sammen med et bilde av prinsens røde og hovne hender.

Den gang var det flere som gjorde narr av 71-åringen, der de sammenlignet fingrene hans med pølser.

Flere reagerte imidlertid med sinne over at hendene til prinsen ble latterliggjort, og flere mente at de hovne fingrene kan være et symptom på sykdom.

Det finnes en rekke sykdommer som kjennetegnes blant annet av hovne hender, men det er fremdeles uklart hvorfor prinsens hovne hender har blitt gjenstand for spekulasjonene.

Det var 14. november i 1948 at Charles Philip Arthur George ble født på Buckingham Palace i London. Han er dronning Elizabeths (94) og prins Philips (99) førstefødte, og bærer blant annet titlene prinsen av Wales, hertugen av Cornwall og hertugen av Rothesay.

LES OGSÅ: - Prins Charles følte seg truet av William og Kates popularitet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer