Prins William, prins Harry og hertuginne Meghan:

- Ting er ikke som før mellom dem

Søskenforholdet til prins Harry og prins William skal ha blitt kraftig påvirket av førstnevntes giftemål.

SPESIELT FORHOLD: Prins Harry og prins William har alltid stått hverandre nær. De siste par årene skal imidlertid forholdet deres ha endret seg kraftig. Foto: NTB Scanpix
SPESIELT FORHOLD: Prins Harry og prins William har alltid stått hverandre nær. De siste par årene skal imidlertid forholdet deres ha endret seg kraftig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har det blitt spekulert heftig rundt forholdet til hertuginne Meghan (37) og hertuginne Kate (37). De to svigerinnene skal nemlig ikke komme overens i det hele tatt, noe som påvirker det tette båndet mellom prins Harry (34) og prins William (36).

I desember ble det kjent at allerede da Meghan og Harry begynte å date, var William angivelig engstelig for om lillebroren gikk for fort frem med sin nye flamme. Ifølge Fox News skal Williams bekymring fremdeles være et ømt punkt mellom brødrene i dag, noe som påvirker dynamikken mellom de to hertugparene.

I en ny TLC-dokumentar, «Kate V. Meghan: Princesses at War?», prøver den britiske forfatteren Katie Nicholl å finne ut om det er sant at det oppsto anspent stemning i den britiske kongefamilien, etter at Meghan giftet seg inn i den, skriver nyhetsnettstedet.

LATTER OG GLEDE: Under julefeiringen i desember hadde Meghan og Kate tilsynelatende lagt problemene til side. Foto: NTB Scanpix
LATTER OG GLEDE: Under julefeiringen i desember hadde Meghan og Kate tilsynelatende lagt problemene til side. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke som før

I dokumentaren, som har premiere denne uken, medvirker flere personer med tilknytning til kongehuset, blant andre skribenten Lady Colin Campbell, den kongelige forfatteren Ingrid Seward og prinsesse Dianas tidligere butler, Paul Burrell.

Ifølge Fox News konstateres det blant annet at William mente at Harry gikk for fort frem med den amerikanske skuespilleren.

- William var veldig bekymret for om forholdet deres gikk for fort frem, hevder Nicholl.

Videre nevnes en angivelig samtale mellom brødrene, som skal ha gjort prins Harry opprørt.

- Og med tanke på at han står såpass nær som han gjør, var han (William, journ.anm.) trolig den eneste som kunne si til ham at «dette ser ut til å gå fort, er du sikker?». Jeg tror at det som i utgangspunktet var ment som et broderlig råd, bare hisset opp Harry, fortsetter hun.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt i Norge, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Den britiske forfatteren påpeker at prins Harry er veldig beskyttende overfor kona si, og at han skal ha tatt det som kritikk.

- Jeg tror ikke ting har vært som før mellom dem siden det, legger hun til.

Lady Colin Campbell hevder på sin side at Harry har forandret seg de siste par årene.

Redaktør for Majesty Magazine, som følger den britiske kongefamilien tett, Ingrid Seward, sier seg enig i de siste påstandene om at prinsen har endret seg. Hun påpeker at han tidligere tilbragte mye tid med Kate og William, men at de nesten ikke er i hverandres liv i dag.

Stilte opp for broren

Det er ikke første gang liknende påstander kommer frem i offentligheten. Britiske Express skrev nemlig i fjor at de to brødrene skal ha kranglet så busta føyk etter at Harry tok med Meghan hjem for første gang.

GJENGEN: De to hertugparene har vært på flere offisielle oppdrag sammen det siste året. Blant annet her i juli i fjor. Foto: NTB Scanpix
GJENGEN: De to hertugparene har vært på flere offisielle oppdrag sammen det siste året. Blant annet her i juli i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TETTE BÅND: Da Harry giftet seg med Meghan hadde han William som forlover. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: Da Harry giftet seg med Meghan hadde han William som forlover. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Sun, som Express siterer, pratet med flere i parets nære omkrets, og de kom også med harde påstander om familien. Da Meghan besøkte Kensington Palace for første gang, på besøk hos Harry, fikk hun blant andre møte prins William.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANSTRENGT FORHOLD?: Prins William, hertuginne Meghan og prins Harry avbildet sammen i forbindelse med julegudstjenesten i St Mary Magdalene-kirken i Sandringham første juledag. Foto: AFP/ NTB scanpix
ANSTRENGT FORHOLD?: Prins William, hertuginne Meghan og prins Harry avbildet sammen i forbindelse med julegudstjenesten i St Mary Magdalene-kirken i Sandringham første juledag. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Ville ødelegge romansen

Det var først da Meghan hadde reist tilbake til Nord-Amerika at de to brødrene begynte å prate om det gryende forholdet. William vet selv godt hvordan det er å gifte seg med en «alminnelig» jente, og ville dobbeltsjekke at lillebroren hadde tatt sine forholdsregler før forholdet ble noe mer seriøst.

- William sa til broren at de ikke visste noe om bakgrunnen hennes, intensjonene hennes eller om hvordan hun egentlig var. Han ville understreke at det å bli en del av kongefamilien er en stor oppgave med et stort press, fortalte en kilde nær kongefamilien.

Det som startet som en broderlig og ganske normal prat, skal ha utviklet seg til en krangel mellom de to. Harry skal ha reagert sterkt på Williams bekymringer.

- Han anklaget broren for å forsøke og ødelegge romansen før den hadde begynt. Brødrenes forhold nå er egentlig fortsatt dårlig på grunn av dette, hevdet kilden.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer Vis mer

Harry skal ha stått på sitt selv om stemningen var dårlig. Han nektet å la William stikke kjepper i hjulene hans, og en person med tilknytning til situasjonen hevdet å ha svaret på hvorfor han valgte å stå såpass opp for seg selv.

- Jeg tror at Harry følte at han ikke kunne beskytte moren sin, så da må han beskytte kona si. Det er hans måte å forsone seg på. Han aksepterer ingen kritikk av Meghan, og han er såpass sensitiv at han ofte ser kritikk og negativitet der det ikke eksisterer, sa kilden videre.

Det virker heldigvis som om William ombestemte seg etter hvert. Da Harry giftet seg i mai i fjor, sto han rakrygget ved brorens side og så svært stolt ut. Han har dessuten også vært med ekteparet, sammen med sin egen kone, på en rekke offisielle oppdrag.

LES OGSÅ: - Feiret forlovelsen med sprit og strippere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer