VIL DU SPISE MIDDAG MED MADELEINE?: For å spise middag med Madeleine må man punge ut 850 000 kroner under galaen i New York i september.  Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
VIL DU SPISE MIDDAG MED MADELEINE?: For å spise middag med Madeleine må man punge ut 850 000 kroner under galaen i New York i september. Foto: Lise Åserud/NTB scanpixVis mer

Tilbyr drink med Madde for 850 000 kroner

Prinsessens hjertebarn ber folk til kongelig nærkontakt - hvis de er villige til å grave dypt i lommeboken.

SEOGHØR.NO: I september drar kjendiseliten fra Sverige til New York for å delta på Thank you Gala av World Childhood Foundation. Prinsesse Madeleine av Sverige (34) er en av dem som deltar, og en middag med henne er kostbar.

Stiftet av Dronning Silvia

Thank you Gala av World Childhood Foundation er en organisasjon som ble stiftet av Dronning Silvia av Sverige (72) i 1999.

Den er til ære og takknemlighet for privatpersoner eller foretak som har gjort en stor innsats for verdens barn.

- Vårt mål er å få en verden der barn kan vokse opp uten at de drepes av vold. I år hedrer vi blant annet Andrea Bocelli for hans arbeid på Haiti og Forest Whitaker for hans arbeid mot at barn skal vokse opp som barnesoldater, forteller Tessa Chermiset, utviklingsansavrlig for Childhood.

I dag er Prinsesse Madeleine beskytter av organisasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

STIFTET AV DRONNINGEN:  Det var Dronning Silvia som stiftet organisasjonen Childhood i 1999.  Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
STIFTET AV DRONNINGEN: Det var Dronning Silvia som stiftet organisasjonen Childhood i 1999. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer

Høye prisklasser

Galaen skal avholdes på Cipriani Hotel  I New York. Et vakkert hotell med store søyler og høy takhøyde i italiensk renessansetil.

Men om man selv vil dra på denne gallaen må man ut med mye penger. Prisene mellom de ulike pakkene varierer nemlig mellom 8 500 til 850 000 kroner. Riktig nok er alle pakkene inkludert middag og underholdning.

- For 100 000 kan man booke et helt bord for 12 personer. Da får man litt flere forelder enn de andre, som en cocktail i en avskilt del med prinsesse Madeleine. Men utover kostnadene for å arrangere gallaen går alt til veldedighet, sier Joanna Rubinstein til den svenske avisen Expressen.

I disse prisklassene kan du bestille bord ifølge avisen (priser i svenske kroner):

850 000 kr - Diamantbord: Tolv billetter til VIP-cocktails med prinsessen. Et middagsbord i nærheten av prinsessen sitt bord.

425 000 kr - Platinabord: Tolv billetter til VIP-cocktails med prinsessen. Middagsbord for to personer.

212 000 kr - Gullbord: Middagsbord for ti personer og fire billetter til mottakelsen av prinsessen.

127 000 kr - Silverbord: Middagsbord for ti. To billetter til VIP-cocktails med prinsessen.

21 000 kr - En billett til VIP-cocktails med prinsessen. En middagsplass.

8000 kr - Vanlig billett med en middagsplass.

Andre kjendiser som kommer er blant annet stjernekokk Markus Samuelsson (45), skuespiller Malin Åkerman (38), manusforfatter og regissør Paul Haggis (63). Sistnevnte har vunnet Oscar for filmen «Crash».

Les også: Møtte veggen etter Melodi Grand Prix