<strong>VILLE LAGE MATEN:</strong> Stjernekokken Jamie Oliver skal ha kontaktet den britiske kongefamilien i forkant av bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan. Responsen ble ikke helt som ønsket. Foto: NTB Scanpix
VILLE LAGE MATEN: Stjernekokken Jamie Oliver skal ha kontaktet den britiske kongefamilien i forkant av bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan. Responsen ble ikke helt som ønsket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jamie Oliver:

Tilbød seg å lage maten gratis - fikk aldri svar

Stjernekokken hørte aldri noe fra den britiske kongefamilien.

Publisert
Sist oppdatert

Den britiske kongefamilien skrev historie i fjor da verden ble vitne til nok et kongelig - og storslagent - bryllup. Prins Harry (34) fikk endelig sin hertuginne Meghan (37) da paret giftet seg i Windsor i mai.

Det er ingen hemmelighet at slike bryllup planlegges ned til minste detalj. Alt fra kjole, blomster og dekorasjon, til en imponerende meny skal på plass.

- Sann historie

Det er fra tidligere kjent at den Michelin-belønnede kjøkkensjefen Clare Smyth (41) fikk det ærefulle oppdraget med å servere Meghan og Harrys gjester. I helgen ble det imidlertid klart at en av verdens mest omtalte kjendiskokker ønsket seg oppdraget og skal ha tilbudt seg å lage maten - gratis.

Den britiske stjernekokken Jamie Oliver (43) gjestet nemlig «Sunday Brunch» i helgen, hvor han avslørte detaljer rundt tilbudet han hadde gitt Harry og Meghan.

<strong>STORSLÅTT BRYLLUP:</strong> Da Harry fikk sin Meghan var det folkefest i Windsor. Foto: NTB Scanpix
STORSLÅTT BRYLLUP: Da Harry fikk sin Meghan var det folkefest i Windsor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skrev faktisk til dem og sa at dersom de ønsket, så kunne jeg samle de beste britiske og amerikanske kokkene for å lage maten, uttalte Oliver til programmet, gjengitt av Independent.

Videre påpekte 43-åringen at det var skuffende lite respons å få på det sjenerøse tilbudet.

- Jeg fikk aldri svar. Det er en sann historie, la han til.

Stjernekokken ble så spurt av de andre gjestene i programmet om det kanskje kunne ha noe med summen han skulle ha for oppdraget å gjøre.

- Jeg hadde gjort det gratis, svarte han kontant da.

Suksess

Gjennom sin snart 20 år lange karriere har den britiske kokken bygget et internasjonalt restaurantimperium, og hans kokebøker og tv-program har gått sin seiersgang i en rekke land.

Gjennombruddet fikk Oliver i tv-serien «The Naked Chef» tidlig på 2000-tallet.

Serien, som var kjent for sin avslappende stil, ble berømmet for å inspirere menn til å begynne å lage mat. De første episodene av BBC-produksjonen ble nemlig spilt inn i Olivers eget hjem, og i hverdagslige situasjoner hvor kona gjerne var ute på sosiale aktiviteter.

Saken fortsetter nedenfor.

Til tross for tv-seriens suksess, fortalte Oliver i fjor at det å «oppfordre» menn til å delta i matlaging, slett ikke bare var populært. Selv forsto han ikke hvor «politisk» serien var, men fikk tydelig merke det på responsen.

I intervjuet med PA, gjengitt av The Independent, fortalte Oliver at han kunne takke unge britiske kvinner for sitt gjennombrudd på tv-skjermen som 23-åring.

Han mente nemlig at rollene i hjemmet på denne tiden hadde endret seg ved at kvinner jobbet like mye som menn utenfor huset, men at rollene innad i hjemmet enda ikke hadde utviklet seg i takt med kvinnenes inntog i arbeidslivet.

I intervjuet forklarte han at både menn og kvinner på denne tiden gjerne kom trøtte og slitne hjem fra jobb i sekstiden, men at ektemennene fortsatt forventet å få maten servert av sine koner.

- Det fikk de ikke. Og det med rette. Begge hadde jobbet en 12-timers dag, begges føtter verket, begge hadde bidratt til husleia. Jeg forsto ikke dette fordi jeg var ung og dum og for opptatt av å nyte livet - men det var kvinner rundt om i Storbritannia som gjorde at jeg fikk suksess.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter.Vis mer Vis mer

Trakassert av menn

Som 23-åring viste han nemlig britiske kvinner, at om han kunne klare å lage mat til kona og til vennene deres, var det ingen grunn til at deres egne menn ikke også skulle kunne klare det.

Dette skapte en endring i forventningene til mennenes bidrag i hjemmet, mener han.

- Hvis man ser tilbake i avisene fra den tiden, menn hatet meg i to år, og jeg ble både jaget og slått enkelte ganger. Jeg opplevde masse trakassering. Menn hatet meg virkelig, fortalte den suksessrike tv-kokken.

20 år senere har han gjort en enorm suksess, og ikke bare på tv-skjermen. Oliver har også gjort stor suksess med flere kokebøker og kokkeutstyr.

Hans ulike restauranter i inn- og utland har også funnet veien til Norge. Den første Jamie-restauranten åpnet på innlandsterminalen på Gardermoen i november 2016, etterfulgt av en på utland - og en på Aker Brygge.

LES OGSÅ: Brutalt ærlig om kroppen etter fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer