VILLE LAGE MATEN: Stjernekokken Jamie Oliver skal ha kontaktet den britiske kongefamilien i forkant av bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan. Responsen ble ikke helt som ønsket. Foto: NTB Scanpix
VILLE LAGE MATEN: Stjernekokken Jamie Oliver skal ha kontaktet den britiske kongefamilien i forkant av bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan. Responsen ble ikke helt som ønsket. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jamie Oliver:

Tilbød seg å lage maten gratis - fikk aldri svar

Stjernekokken hørte aldri noe fra den britiske kongefamilien.

Den britiske kongefamilien skrev historie i fjor da verden ble vitne til nok et kongelig - og storslagent - bryllup. Prins Harry (34) fikk endelig sin hertuginne Meghan (37) da paret giftet seg i Windsor i mai.

Det er ingen hemmelighet at slike bryllup planlegges ned til minste detalj. Alt fra kjole, blomster og dekorasjon, til en imponerende meny skal på plass.

- Sann historie

Det er fra tidligere kjent at den Michelin-belønnede kjøkkensjefen Clare Smyth (41) fikk det ærefulle oppdraget med å servere Meghan og Harrys gjester. I helgen ble det imidlertid klart at en av verdens mest omtalte kjendiskokker ønsket seg oppdraget og skal ha tilbudt seg å lage maten - gratis.

Den britiske stjernekokken Jamie Oliver (43) gjestet nemlig «Sunday Brunch» i helgen, hvor han avslørte detaljer rundt tilbudet han hadde gitt Harry og Meghan.

STORSLÅTT BRYLLUP: Da Harry fikk sin Meghan var det folkefest i Windsor. Foto: NTB Scanpix
STORSLÅTT BRYLLUP: Da Harry fikk sin Meghan var det folkefest i Windsor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skrev faktisk til dem og sa at dersom de ønsket, så kunne jeg samle de beste britiske og amerikanske kokkene for å lage maten, uttalte Oliver til programmet, gjengitt av Independent.

Videre påpekte 43-åringen at det var skuffende lite respons å få på det sjenerøse tilbudet.

- Jeg fikk aldri svar. Det er en sann historie, la han til.

Stjernekokken ble så spurt av de andre gjestene i programmet om det kanskje kunne ha noe med summen han skulle ha for oppdraget å gjøre.

- Jeg hadde gjort det gratis, svarte han kontant da.

Suksess

Gjennom sin snart 20 år lange karriere har den britiske kokken bygget et internasjonalt restaurantimperium, og hans kokebøker og tv-program har gått sin seiersgang i en rekke land.

Gjennombruddet fikk Oliver i tv-serien «The Naked Chef» tidlig på 2000-tallet.

Serien, som var kjent for sin avslappende stil, ble berømmet for å inspirere menn til å begynne å lage mat. De første episodene av BBC-produksjonen ble nemlig spilt inn i Olivers eget hjem, og i hverdagslige situasjoner hvor kona gjerne var ute på sosiale aktiviteter.

Saken fortsetter nedenfor.

Til tross for tv-seriens suksess, fortalte Oliver i fjor at det å «oppfordre» menn til å delta i matlaging, slett ikke bare var populært. Selv forsto han ikke hvor «politisk» serien var, men fikk tydelig merke det på responsen.

I intervjuet med PA, gjengitt av The Independent, fortalte Oliver at han kunne takke unge britiske kvinner for sitt gjennombrudd på tv-skjermen som 23-åring.

Han mente nemlig at rollene i hjemmet på denne tiden hadde endret seg ved at kvinner jobbet like mye som menn utenfor huset, men at rollene innad i hjemmet enda ikke hadde utviklet seg i takt med kvinnenes inntog i arbeidslivet.

I intervjuet forklarte han at både menn og kvinner på denne tiden gjerne kom trøtte og slitne hjem fra jobb i sekstiden, men at ektemennene fortsatt forventet å få maten servert av sine koner.

- Det fikk de ikke. Og det med rette. Begge hadde jobbet en 12-timers dag, begges føtter verket, begge hadde bidratt til husleia. Jeg forsto ikke dette fordi jeg var ung og dum og for opptatt av å nyte livet - men det var kvinner rundt om i Storbritannia som gjorde at jeg fikk suksess.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter.Vis mer Vis mer

Trakassert av menn

Som 23-åring viste han nemlig britiske kvinner, at om han kunne klare å lage mat til kona og til vennene deres, var det ingen grunn til at deres egne menn ikke også skulle kunne klare det.

Dette skapte en endring i forventningene til mennenes bidrag i hjemmet, mener han.

- Hvis man ser tilbake i avisene fra den tiden, menn hatet meg i to år, og jeg ble både jaget og slått enkelte ganger. Jeg opplevde masse trakassering. Menn hatet meg virkelig, fortalte den suksessrike tv-kokken.

20 år senere har han gjort en enorm suksess, og ikke bare på tv-skjermen. Oliver har også gjort stor suksess med flere kokebøker og kokkeutstyr.

Hans ulike restauranter i inn- og utland har også funnet veien til Norge. Den første Jamie-restauranten åpnet på innlandsterminalen på Gardermoen i november 2016, etterfulgt av en på utland - og en på Aker Brygge.

LES OGSÅ: Brutalt ærlig om kroppen etter fødsel

Håpet stjernens barn fikk kreft. Nå slår han tilbake

Håpet stjernens barn fikk kreft. Nå slår han tilbake

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

Her avslører de at prinsen har lært seg å gå

Her avslører de at prinsen har lært seg å gå

- Navnet høres ut som et sted der man starter en ny ørkenfestival

- Navnet høres ut som et sted der man starter en ny ørkenfestival

- Dianas niese dater 60-åring

- Dianas niese dater 60-åring

Märtha og Dureks bryllupslykke

Märtha og Dureks bryllupslykke

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

Forlovet - under to år etter skilsmissen

Forlovet - under to år etter skilsmissen

- Ville ikke se mitt eget ansikt etter operasjonene

- Ville ikke se mitt eget ansikt etter operasjonene

Se hans ville stilforandring

Se hans ville stilforandring

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder