Kong Harald:

Tilbake: - Seig som få

Kongen er friskmeldt og klar for jobb.

FRISKMELDT: Kongen er tilbake på jobb.Foto: Terje Pedersen / NTB
FRISKMELDT: Kongen er tilbake på jobb.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden kom nyheten om at kong Harald (86) var sykmeldt og innlagt på Rikshospitalet. Det var lenge knyttet usikkerhet til om kongen ville rekke å bli frisk nok til å hilse fra slottsbalkongen på 17. mai.

Dagen før kom nyheten om at 86-åringen var friskmeldt og skrevet ut fra sykehuset. Det kan se ut til at kongen kommer tilbake på jobb til et fullpakket program.

Mandag hadde 86-åringen hele fem oppdrag på blokken.

En video av prins Sverre Magnus fra slottsbalkongen på 17.mai går viralt på Tiktok. Video: NRK / Rød Løper Vis mer

Tett arbeidsprogram

Kongen startet med sitt første oppdrag klokken 11.30, da han og kronprins Haakon mottok sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i audiens. Dagens siste oppdrag var klokka 13.15 da kongen skulle motta Canadas ambassadør, H.E. fr. Deirdre Catherine Kent, i avskjedsaudiens.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har kongen nok av ting å delta på denne uken.

- Kongen har nylig vært sykmeldt, men det preger ikke kalenderen hans. Allerede dagen etter han ble friskmeldt sto han timevis på Slottsbalkongen og vinket, og i dag har han en rekke audienser på programmet. Senere i uken skal han både dele ut Abelprisen og være til stede på Festspillene i Bergen, sier Vagle.

Prinsesse Ingrid Alexandra får mye oppmerksomhet i utlandet. Reporter: Caroline Vagle. Klipp: Nora Skavhaug. Video: NRK. Foto: NTB. Vis mer

Vagle peker også på at den 86 år gamle kongen har et mye tettere arbeidsprogram enn de fleste andre på hans alder.

- Han har rett og slett en imponerende stå-på-vilje, og er seig som få. Kongen lever så til de grader opp til sitt valgspråk «Alt for Norge»! Det er ikke mange 86-åringer som kan skilte med et så tett arbeidsprogram. De fleste på hans alder har jo faktisk snart vært pensjonert i 20 år.

Friskmeldt

Kongen ble først sykmeldt mandag 8. mai og var innlagt på Rikshospitalet i en uke. Dette var ikke første gang kongen var lagt inn på sykehuset. I desember i fjor ble han innlagt etter å ha fått påvist en infeksjon.

Grunnen til at kongen legges inn på Rikshospitalet er at livlegen hans, Bjørn Bendz, holder til der.

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Når kongen er inne for stort og smått er han på Rikshospitalet, har Vagle tidligere uttalt.

- I det norske kongehuset er de veldig åpne om helsen. Det kan virke veldig dramatisk hver gang det kommer en melding om at han er innlagt på sykehuset, men det trenger det ikke å være.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer