Kronprinsesse Mette-Marit:

Tilbake på jobb etter den tøffe tiden

Kronprinsessen deltok i barnetog i forbindelse med flyttingen av Oslos hovedbibliotek, Deichman.

TILBAKE PÅ JOBB: Kronprinsesse Mette-Marit var torsdag på sitt første offisielle oppdrag for året. Da gjestet hun Deichmans nye hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TILBAKE PÅ JOBB: Kronprinsesse Mette-Marit var torsdag på sitt første offisielle oppdrag for året. Da gjestet hun Deichmans nye hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BJØRVIKA (Se og Hør): Det er liten tvil om at kongehusets medlemmer har hatt det tøft den siste tiden. Den tragiske nyheten om Ari Behns dødsfall første juledag har preget hele familien, og både kong Harald (82) og dronning Sonja (82) avlyste sine første oppdrag av året som følge av dødsfallet.

I tillegg har kong Harald vært innlagt på Rikshospitalet den siste tiden, som følge av svimmelhet. Han ble utskrevet onsdag, men er fortsatt sykmeldt. I denne perioden har kronprins Haakon (46) overtatt som regent.

Mette-Marit (46) har også i lengre tid slitt med helseutfordringer relatert til hennes kroniske sykdom, lungefibrose. Det har blant annet har ført til at hun har måttet avlyse flere offisielle oppdrag det siste året.

Torsdag var hun imidlertid tilbake på jobb i sitt første offisielle oppdrag for året.

- Det er veldig hyggelig at kronprinsessen ønsket å delta i dag, og også veldig hyggelig at hun også kommer til å delta under åpningen 28. mars, sier biblioteksjef Knut Skansen til Se og Hør.

TILBAKE: Torsdag var kronprinsesse Mette-Marit tilbake på jobb. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TILBAKE: Torsdag var kronprinsesse Mette-Marit tilbake på jobb. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Barnetog

Torsdag ettermiddag tok kronprinsessen imot barna som hjelper til med å flytte bøker fra Hovedbiblioteket Deichmans lokaler i Hammersborggata, til bibliotekets nye lokaler i Bjørvika, sammen med blant andre Oslos ordfører, Marianne Borgen.

- Jeg synes hun er veldig flink til å inspirere barn og ungdom til å lese, og deler mye av sine egne leseopplevelser og erfaringer fra hun har vært på biblioteket som liten, sier hun.

- Jeg synes hun er en veldig flott inspirator når det gjelder å bli glad i bøker, fortsetter ordføreren.

TOK IMOT BARNA: Kronprinsessen tok i mot barna som kom for å hjelpe med flyttingen av bøkene til det nye hovedbiblioteket i Oslo. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TOK IMOT BARNA: Kronprinsessen tok i mot barna som kom for å hjelpe med flyttingen av bøkene til det nye hovedbiblioteket i Oslo. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Det er ingen hemmelighet at Mette Marit har en forkjærlighet for litteratur, og hun benyttet også anledningen til å holde tale i hovedbibiliotekets nye lokaler.

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiser med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp er et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit var ikke tilgjengelig for spørsmål fra pressen, men smilte og hilste på pressekorpset på vei inn og ut av det nye biblioteket, forteller Se og Hørs reporter på stedet.

Mette-Marits forrige offisielle opptreden var på julaften, da hun og resten av kronprinsfamilien deltok i julegudstjenesten i Uvdal kirke.

TALTE: Mette-Marit holdt også tale i Deichmans nye lokaler i Bjørvika. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TALTE: Mette-Marit holdt også tale i Deichmans nye lokaler i Bjørvika. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Beklaget

NRK har hatt som tradisjon å sende «Året med kongefamilien», en dokumentar som oppsummerer deres travle hverdag - bestående av oppdrag og gjøremål, i en årrekke. I årets utgave kom det frem at Mette-Marit ikke hadde latt seg intervjue i år, noe som også ble forklart med kronprinsessens helsesituasjon.

I tillegg til å slite med helsen, fikk Mette Marit også en tøff start på desember da Dagens Næringsliv avsløre at kronprinsesse Mette-Marit (46) flere ganger har møtt den avdøde, overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein mellom 2011 og 2013 - én gang i Norge og flere ganger i USA.

Slottet fremholder at informasjonen om at Epstein hadde vært dømt og sonet for kjøp av seksuelle tjenester av ei mindreårig jente, ikke var noe kronprinsessen og kongehuset kjente til. Da nyheten om møtene mellom Mette-Marit og Epstein sprakk 2. desember, beklaget kronprinsessen for at hun ikke hadde sjekket opp Epsteins kriminelle historikk.

LES OGSÅ: Her skal Ari Behn gravlegges

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer