ENKEL ELEGANSE: Sonja var kledd i sort og hvitt i dag.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ENKEL ELEGANSE: Sonja var kledd i sort og hvitt i dag. Foto: Andreas Fadum/Se og HørVis mer

Tilbake på gamle tomter

Det var historisk sus over dagens program for kongeparet i Italia.

SEOGHØR.NO: Kong Harald innledet sin andre dag på statsbesøket i Italia med å legge ned krans ved den ukjente soldats grav ved Fedrelandsmonumentet. Videre gikk turen til et møte med Romas fungerende ordfører Francesco Paolo Tranco, før turen virkelig fikk historisk sus.

Harald og Sonja var nemlig på spasertur i Forum Romanum - ruinenene etter det største og mest kjente av keiserforaene i Roma. Her var sentrum for det politiske, juridiske og kommersielle livet i keisertiden.

Kongeparet, som også var akkurat her på statsbesøket i 2001, var åpenbart glad for å være tilbake. De fulgte nøye på hva guiden sa, og spurte ivirg underveis. 

Saken fortsetter under bildene.

TILBAKEBLIKK: I 2001 var kongeparet på sitt første statsbesøk i Italia. Også den gang fikk de skue over de berømte ruinene Forum Romanum. 
 Foto: NTB Scanpix
TILBAKEBLIKK: I 2001 var kongeparet på sitt første statsbesøk i Italia. Også den gang fikk de skue over de berømte ruinene Forum Romanum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LUTTER ØRE: Dronningen var svært interessert i hva guiden hadde å fortelle! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LUTTER ØRE: Dronningen var svært interessert i hva guiden hadde å fortelle! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Det er fantastisk

Dronningen ga jo allerede i går uttrykk for hvor fantastisk hun synes det historiske Roma er, og hun la ikke skjul på at hun gjerne kommer tilbake til de ulike severdighetene:

- Vi har jo vært her noen ganger, og det er alltid like fascinerede å komme hit. Utrolig vibrerende å kjøre i de trange gatene i sentrum og se alle disse store og berømte monumentene igjen og igjen. Det er fantastisk! sa hun på møtet med norsk presse. 

Under spaserturen i de historiske omgivelsene, var det mang en turist som ble overrasket. Midt i folkemengden kom detet store følge av sikkerhetsvakter og prominente gjester! Flere lurte på hvem de var, og folk var raske med å fotografere det norske kongeparet da de ble klare over hvem hadde foran seg.

Saken fortsetter under bildet.

NYSGJERRIG: Turistene i Forum Romanum, fikk seg litt av en overraskelse i dag. Det er ikke hver dag man møter kongelige på en turistattraksjon! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
NYSGJERRIG: Turistene i Forum Romanum, fikk seg litt av en overraskelse i dag. Det er ikke hver dag man møter kongelige på en turistattraksjon! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Senere på dagen deltok kongeparet på en mottakelse gitt av den norske ambassadøren til Italia, Bjørn Trygve Grydeland. Her fikk de servert en treretters lunsj med blant annet norsk torsk til hovedrett. De fikk også se de norske Sølvguttene, synge vakkert. 

Etter endt lunsj, måtte kongeparet ta farvel med Roma for denne gang. De fløy videre til Milano, hvor siste dag av statsbesøket skal foregå i morgen fredag. Her skal kongen og dronningen blant annet delta på et energiseminar og møte norsk motenæring i byen.

Se og Hørs team erogså på plass i Milano, og vil rapportere hjem i alle kanaler. Les tirsdagens utgave av bladet, og følg med på seoghør.no, samt i sosiale medier. 

HISTORISK SUS: Kongeparet vandret torsdag rundt i Forum Romanum i Roma.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HISTORISK SUS: Kongeparet vandret torsdag rundt i Forum Romanum i Roma. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Sonja stjal showet i Italia