Prins Harry:

Tilbake i Storbritannia - dette er grunnen

Prinsen har returnert til hjemlandet for å avduke en statue sammen med storebror prins William.

I GAMLELANDET: Prins Harry har landet i Storbritannia, men Meghan er hjemme i USA sammen med de to barna. Her er ekteparet i 2018. Foto: Darren England / AFP / NTB
I GAMLELANDET: Prins Harry har landet i Storbritannia, men Meghan er hjemme i USA sammen med de to barna. Her er ekteparet i 2018. Foto: Darren England / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært ventet at prins Harry (36) skal reise tilbake til hjemlandet Storbritannia for å delta på avdukningen av en ny statue av prinsesse Diana 1. juli - dagen hun skulle ha fylt 60 år.

Avdukningen skjer på Kensington Palace, der prinsen får selskap av storebroren prins William (39). Motemagasinet Harper's Bazaar får bekreftet at prinsen nå har landet i Storbritannia.

En talsperson sier til bladet at prins Harry trygt har ankommet Frogmore Cottage i Windsor, der han skal oppholde seg frem til avdukningen neste uke. Det var i denne boligen Harry og kona hertuginne Meghan (39) bodde før de flyttet til California i USA i fjor vår.

Meghan blir imidlertid ikke å se på den store dagen 1. juli. Hun er hjemme i USA sammen med sønnen Archie (2) og datteren Lillibet Diana, som kom til verden i starten av juni.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Lite arrangement

Sist gang prins Harry var i hjemlandet, var i april. Da deltok han i begravelsen til bestefaren prins Philip, som gikk bort 99 år gammel 9. april. Også da reiste han uten Meghan - hun ble anbefalt å ikke fly på grunn av graviditeten.

1. juli vil altså prinsen og storebroren William nok en gang forenes etter de mange konfliktene de har hatt den siste tiden. «Alles øyne» var rettet mot St. George's kapell i Windsor da prinsene ble gjenforent i bestefarens begravelse 17. april.

Det var første gang de viste seg i offentligheten sammen etter Harry og Meghans skandaleintervju med Oprah Winfrey (67) i starten av mars. Etter alt å dømme vil ikke oppmerksomheten fra pressen være noe mindre når de i neste uke igjen viser seg sammen.

Da skal de delta på et lite arrangement i Sunken Garden på Kensington Palace. Ifølge Buckingham Palace vil også prinsesse Dianas nærmeste familie og skulptøren Ian Rank-Broadley delta på avdukningen.

Planene om en skulptur av Diana ble først gjort kjent i 2017, året som markerte 20 år siden hennes bortgang. Den berømte prinsessen døde i en fatal bilulykke i Paris 31. august 1997.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

I august i fjor kunngjorde Buckingham Palace i en uttalelse at avdukningen ville skje 1. juli 2021, dagen da prinsessen skulle ha fylt 60 år.

«Statuen vil bli avduket i Sunken Garden på Kensington Palace 1. juli 2021, som markerer prinsessens 60-årsdag. Prinsene håper at statuen vil hjelpe alle de som besøker Kensington Palace med å reflektere rundt morens liv og ettermæle», skrev kongehuset den gang.

LES OGSÅ: Derfor forsvant hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer