Prins Andrew:

Tilbake etter skandalen

Dronninga viste seg sammen med sønnen for første gang etter skandalen i høst.

TILBAKE: Søndag var dronninga og prins Andrew sammen offentlig for første gang etter prinsens mye omtalte BBC-intervju i november i fjor. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Søndag var dronninga og prins Andrew sammen offentlig for første gang etter prinsens mye omtalte BBC-intervju i november i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I fjor høst stormet det rundt prins Andrew (59) etter at han gikk ut i et intervju med BBC og benektet anklager om seksuelle overgrep. Blant andre Virgina Giuffre hevdet at hun skal ha blitt tvunget til å ha samleie med prinsen tre ganger mellom 1999 og 2002.

Prinsens vennskap med den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ble også rullet opp i pressen og hyppig omtalt i internasjonale medier.

Saken fikk store konsekvenser for prinsen, som er dronning Elizabeth (93) sin nest yngste sønn - men nå kan ting tyde på at saken har roet seg i det britiske kongehuset.

PÅ VEI I KIRKEN: Dronning Elizabeth og prins Andrew på vei til gudstjeneste søndag.
PÅ VEI I KIRKEN: Dronning Elizabeth og prins Andrew på vei til gudstjeneste søndag. Vis mer

Søndag formiddag var han og dronninga på sin første offentlige opptreden sammen etter at skandalen ble kjent i november - da prins Andrew gjennomførte det famøse intervjuet med BBC. Det skriver Sky News.

Første gang

Dette er altså første gang dronningen viser seg offentlig sammen med sønnen siden skandalen ble kjent. Det skjedde da de sammen deltok i søndagsgudstjeneste i en kirke nær Sandringham, der dronningen har et stort gods.

Gudstjenesten søndag står i sterk kontrast til prinsens kirkedeltakelse 1. juledag - der han bare deltok på deler av gudstjenesten, ifølge Sky News. Da skal han også ha unngått kameraene og folkemengdene.

MOR OG SØNN: Dronninga viste seg offentlig med prins Andrew for første gang siden skandalen. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Dronninga viste seg offentlig med prins Andrew for første gang siden skandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er også første gang dronninga blir sett offentlig etter at hun i en kunngjøring lørdag uttalte at hun støtter hertugparet Meghan (38) og Harry (35) etter at det ble kjent at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Da skandalen rundt prins Andrew sto på som verst i november i fjor, ble det kjent at han trakk seg fra sine kongelige plikter. Nå kan ting altså tyde på at prinsen er på full vei tilbake i offentligheten igjen.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Store konsekvenser

Det er ingen tvil om at det har vært en tøff høst for prins Andrew - og sexanklagene fikk store konsekvenser for 59-åringen. Blant annet måtte han flytte ut av kontoret sitt på Buckingham Palace, foruten å trekke seg fra sine kongelige plikter på ubestemt tid.

Han mistet også flere verv og samarbeidspartnere.

I desember brøt også prinsens ekskone, Sarah Ferguson (60) tausheten om skandalen. De har de to døtrene prinsesse Beatrice og Eugenie sammen.

- Når jeg prater om prins Andrew, prater jeg om familie. Det siste halvåret har vært vanskelig for jentene mine og meg. Å se en så fantastisk mann å gjennom så mye smerte … Han er den beste mannen jeg kjenner, sa hun i et intervju med arabiske Vogue.

- Alt han har fått til for Storbritannia er fantastisk, og alt annet er nonsens. Når jeg snakker om familie, snakker jeg veldig varmt om det. Menns mentale helse er viktig, og jeg tror det er viktig at vi snakker mer åpent om det, forteller hun, og antyder dermed at eksmannens mentale tilstand ikke er helt på topp om dagen, fortsatte hun.

Sarah Ferguson giftet seg med prins Andrew i 1986 - men ekteskapet tok slutt i 1992.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Følte meg skitten

Selv om prinsens ekskone støttet ham, var det mange som vendte ham ryggen etter skandalen. Da intervjuet med prinsens anklager, Virginia Giuffre, ble sendt i starten av desember, ble det ikke bedre for 59-åringen.

Hun hevdet at hun ble tvunget av Jeffrey Epstein til å ha samleie med den britiske prinsen da hun var 17 år gammel. Epsteins ekskjæreste, Ghislaine Maxwell (57), skal ha sagt hva hun måtte gjøre.

Mellom 1999 og 2002 skal prinsen og Giuffre, som den gang het Roberts til etternavn, ha hatt samleie ved tre anledninger. Ifølge Giuffre skal Epstein ha betalt henne 15 000 dollar for å ha samleie med prinsen.

Giuffre fortalte at hun fra en ung alder ble misbrukt, og at hun mentalt var såpass skadet at hun rømte fra livet sitt - og fant Maxwell, som igjen introduserte henne for Epstein. Da skal hun ha blitt tilbudt å bli trent opp til å jobbe som massør for Epstein.

LES OGSÅ: Tatt på fersken med ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer