STO IMOT KRITIKKEN: Kate var solbrun og fin på første dag på jobb etter luksusferien uten sønnen. Foto: All Over Press
STO IMOT KRITIKKEN: Kate var solbrun og fin på første dag på jobb etter luksusferien uten sønnen. Foto: All Over PressVis mer

Tilbake etter den massive kritikken

Kate og William reiste fra sønnen, det fikk britene til å rase.

SEOGHØR.NO: Prins William og hertuginne Kate var lenge ufeilbarlige i britenes øyne. Men da de dro på luksusferie til Maldivene uten å ha med seg babyen, møtte de massiv kritikk.

- Hvis jeg var omgitt av sikkerhetsfolk og presse døgnet rundt, ville jeg tatt med en barnepike eller to i tillegg til å ha med meg barnet mitt på ferie, sier kommentator og fembarnsmamma Anne Atkins til Daily Mail.

Hun synes William og Kate begikk en stor feil ved å etterlate George.

- Den viktigste vurderingen å ta med når du planlegger en ferie uten barn, er tanken på hvis noe galt skjer og du som forelder ikke kan være der for å gi trøst, sier Atkins til avisa.

Den lille prinsen var riktignok i kjente hender, han ble passet på av besteforeldrene Carole (59) og Michael Middleton (59). Helt siden prinsen ble født har de vært tett på den lille familien.

Men at foreldrene selv kunne være en hel uke borte fra en sju måneder gammel baby falt mange tungt for brystet.

- Jeg er sjokkert og kan ikke forstå at de vil feriere så langt borte fra sin lille baby. Det gjør meg forbannet, skrev en innsender.

- Kanskje dette endelig er slutten på den arrogante kongefamilien, raste en annen.

LIKE BLID: Hertuginne Kate skal snart på jobbreise til Australia - og da blir prins George med. Foto: All Over Press
LIKE BLID: Hertuginne Kate skal snart på jobbreise til Australia - og da blir prins George med. Foto: All Over Press Vis mer

Blåste i kritikken

Prinseparet ser imidlertid ut til ikke å la kritikken gå inn på seg. De var begge i strålende humør da de kom til markeringen i militærleiren Aldershot mandag formiddag.

Dette var tredje året på rad at hertuginne Kate på plass under feiringen av St. Patricks Day i Aldershot i Hampshire, hvor hun delte ut kløverbuketter til Irish Guards’ 1. bataljon. Dette er en kongelig tradisjon som stammer fra tidlig 1900-tall.

Dronningmoren hadde sto for det ærefulle oppdraget frem til sin død i 2002. Etter det overtok prinsesse Anne, men hun ga stafettpinnen videre til Kate i 2012. Noe soldatene i militærleien neppe er spesielt lei seg for!

GOD STEMNING: Prins William og hertuginne Kate har tilsynelatende ikke latt kritikken gå inn på seg, og var i sprudlende humør første arbeidsdag etter ferien. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
GOD STEMNING: Prins William og hertuginne Kate har tilsynelatende ikke latt kritikken gå inn på seg, og var i sprudlende humør første arbeidsdag etter ferien. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer

Gravid

I fjor var hertuginnen gravid i femte måned - og avslørte til en av soldatene at hun ønsket seg en gutt. Ett år senere vet vi alle at hun fikk ønsket oppfylt. 22.juli i fjor ble hertuginnen mamma til prins George.

Til tross for den voksende magen i fjor, bar Kate da den samme kåpen på arrangementet som hun gjorde det første året hun besøkte leiren.

Men i år hadde hun byttet den grønne kåpen fra Emilia Wickstead med en ny kåpe fra Hobbs - riktig nok var den også grønn. Det er nemlig grønne klær som gjelder på St. Patrick's Day.

ALLE GODE TING ER IKKE TRE: Kate har brukt denne grønne kåpen i fjor og året før, men valgte en ny til årets feiring av St.Patricks Day. Splash News and PicturesLos Angeles:	310-821-2666New York:	212-619-2666London:	870-934-2666photodesk@splashnews.com *** Local Caption *** World Rights Foto: All Over Press
ALLE GODE TING ER IKKE TRE: Kate har brukt denne grønne kåpen i fjor og året før, men valgte en ny til årets feiring av St.Patricks Day. Splash News and PicturesLos Angeles: 310-821-2666New York: 212-619-2666London: 870-934-2666photodesk@splashnews.com *** Local Caption *** World Rights Foto: All Over Press Vis mer

Les også: - De kalte meg hertuginnen av gris