IKKE SAMMEN: Mette-Marit blir hjemme mens Haakon reiser til Tyrkia på offisielt besøk. Foto: SCANPIX
IKKE SAMMEN: Mette-Marit blir hjemme mens Haakon reiser til Tyrkia på offisielt besøk. Foto: SCANPIX Vis mer

Til Tyrkia uten Mette-Marit

For tredje gang på kort tid drar kronprins Haakon utenlands uten Mette-Marit ved sin side.

SEHER.NO:  Like over helgen drar kronprins Haakon (35) til Tyrkia på offisielt besøk. Og for tredje gang på kort tid reiser tronfølgeren utenlands uten Mette-Marit (35) ved sin side.

For noen uker siden var han på FN-oppdrag i Mongolia, og sist uke feiret han prins Charles' 60-årsdag i London sammen med mamma Sonja (71).

Kronprinsens besøk i Tyrkia innledes tirsdag og vil strekke seg over tre dager. Haakon skal besøke både Ankara og Istanbul - og møte både president og statsminister. I tillegg til mer seremonielle poster, vil kronprinsen åpne flere seminarer med deltagere for både norsk og tyrkisk næringsliv. I Istanbul vil han også være hedersgjest på en stor næringslivmiddag.

Haakon ledsages på turen av nærings- og handelsminister Sylvia Brustad samt representanter for norsk UD og Olje- og energidepartementet.

- Dette blir første gang et medlem av den norske kongefamilien reiser på offisielt besøk til Tyrkia, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til seher. no.

- Det er ellers lang tradisjon for at våre kongelige er døråpnere for norsk næringsliv i utlandet. En delegasjon med en kongelig frontfigur får alltid høyere prestisje og større oppmerksomhet i landet man besøker. Kronprinsparet har gjennomført en rekke slike utenlandsbesøk sammen de siste årene - med stor suksess. Når Mette-Marit ikke blir med denne gangen, skyldes det nok at hun etter planen skal starte opp sine studier ved BI i Oslo neste uke, forklarer Kjell Arne.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.