Til Danmark for å hylle Margrethe

En ting knytter det seg ekstra stor spenning til når kongefamilien drar på fest hos våre naboer i sør...

FEIRER MARGRETHE: Anledningen for Danmarksbesøket er dronning Margrethes regjeringsjubileum. Foto: SCANPIX
FEIRER MARGRETHE: Anledningen for Danmarksbesøket er dronning Margrethes regjeringsjubileum. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (38) drar neste helg til Danmark for å feire dronning Margrethes regjeringsjubileum.

Det har tidligere vært kjent at dronning Sonja (74) og kong Harald (74) skulle representere Norge, men nå bekrefter også slottet at kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon (38) blir med på festlighetene.

Kongelig frokost
Mens kongeparet allerede er på plass fredag kveld slutter kronprinsparet seg først til festlighetene søndag 15. januar.

Dagen starter med kongelig frokost i Frederik VIIs slott på Amalienborg, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er verter for buffeen.

Gjestene går direkte videre til festgudstjeneste i Christianborg Slottskirke før de kongelige får litt pusterom og tid til å kle seg om til gallataffel på Christiansborg Slott.

Glitrende tiaraer
Både Mette-Marit og Sonja kommer til å kle seg i sine lekreste gallakjoler, og frisørene står klar til å feste tiaraene i håret før de ankommer den høytidelige taffelen. Den siste tiden har Mette-Marit også fått benytte eldre tiaraer etter Maud.

Den norske kongefamilien eier en rekke tiaraer og smykkesett som ikke har sett dagens lys på mange, mange år, og det fester seg derfor stor forventning til om Mette-Marit vil benytte noen av disse ved 40-årsfeiringen i Danmark.

For kronprinsparet blir det et hjertelig gjensyn med den europeiske kongefamilien. Både dronning Silvia og kong Carl Gustav har takket ja til invitasjonen.

Ettersom dronning Margrethes lillesøster Anne Marie er dronning av Hellas, er trolig hele den greske kongefamilien også ventet, inkludert Mette-Marits gode London-venninne, prinsesse Marie Chantal.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mette-Marits motivator døde

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer