- Tiden som bestemor er helt fantastisk

Dronning Silvia stortrives i sin nye familierolle.

STOR LYKKE: Dronning Silvia ble nylig bestemor til fire, men like rundt hjørnet venter nok en lykke da sønnen Carl Philip får sin førstefødte.  Foto: Aftonbladet
STOR LYKKE: Dronning Silvia ble nylig bestemor til fire, men like rundt hjørnet venter nok en lykke da sønnen Carl Philip får sin førstefødte. Foto: Aftonbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld den 2. mars, ble kronprinsesse Victoria (38) og prins Daniel (42) foreldre for annen gang, da vesle prins Oscar kom til verden.

Det svenske kongehuset har ikke lagt skjul på at gleden er stor etter at den nyfødte prinsen kom til verden

For første gang har nå også dronning Silvia (72), som etter datteren Victorias fødsel ble bestemor til fire, kommentert den nye tilværelsen med et nytt familiemedlem. 

Ifølge svenske Expressen var Silvia en av de første som fikk møte Oscar etter han ble født, og hun innrømmer at det har vært en magisk tid den siste måneden. 

- Det er overveldende, så klart. Det har vært helt fantastisk! Man blir sjokkert over hvor små de er. Man glemmer det helt, forteller dronningen til avisen. 

Saken fortsetter under bildet.

FANTASTISK TID: Dronning Silvia priser livet som bestemor. Her sammen med barnebarna Estelle (t.v) og Leonore.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
FANTASTISK TID: Dronning Silvia priser livet som bestemor. Her sammen med barnebarna Estelle (t.v) og Leonore. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

- En fin gutt

Dronningen slår fast at hun og resten av kongefamilien er svært takknemlige for at alt gikk så bra under datterens svangerskap og under fødselen.

- Vi er selvsagt glade for at alt har gått bra med Oscar, og for at kronprinsessen har det bra. Oscar er veldig søt. Han er en veldig søt liten gutt. En fin gutt, sier dronningen. 

Hun er for øvrig usikker på hvem av foreldrene hun mener den nyfødte prinsen ligner mest på.

- Det er det som er morsomt, noen ganger synes jeg han liker på faren sin og noen ganger ligner han på moren sin. Det varierer, sier hun til den svenske nettavisen. 

Saken fortsetter under bildet. 

TOBARNSMOR: I mars ble prinsesse Victoria mamma for andre gang, da vesle prins Oscar kom til verden.  Foto: Splash News
TOBARNSMOR: I mars ble prinsesse Victoria mamma for andre gang, da vesle prins Oscar kom til verden. Foto: Splash News Vis mer

Snart et nytt familiemedlem 

I tillegg til vesle Oscar, er Silvia bestemor til Victorias datter Estelle (4), og Madeleines (33) datter Leonore (2) og sønnen Nicolas (ni mnd). 

Det er imidlertid ikke lenge før 72-åringen kan kalle seg bestemor til fem, da sønnen prins Carl Philip (36) og kona Sofia (31) får sitt første barn sammen. Paret har termin denne måneden.

Det har lenge blitt spekulert både om kjønnet og navnet til det kommende familiemedlemmet.

Forrige måned skrev bladet «Hänt i Veckan» at flere kilder har hevdet at Sofia og Carl Philips førstefødte blir en gutt og at han skal hete Bertil, oppkalt etter Carl Philips kjære gudfar prins Bertil som gikk bort i 1997. 

Ekteparet har imidlertid ikke kommentert ryktene. 

GLEDER SEG: - Snart blir jeg bestemor til fem, stråler Silvia til Expressen. Snart får Carl Philip og Sofia sin førstefødte.  Foto: Danapress
GLEDER SEG: - Snart blir jeg bestemor til fem, stråler Silvia til Expressen. Snart får Carl Philip og Sofia sin førstefødte. Foto: Danapress Vis mer

LES OGSÅ: Takket nei til Williams godbit

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer