Ti år siden forlovelsen

- Et lykkelig, nyforlovet par møtte et samlet pressekorps og svarte på deres spørsmål...

STORT OPPBUD: Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby innkalte til pressekonferanse 1. desember 2000.
STORT OPPBUD: Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby innkalte til pressekonferanse 1. desember 2000. Vis mer
SEHER.NO: 1. desember er det ti år siden de den gang 27 år gamle turteldiuene kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby, som for tiden møter tildels kraftig kritikk for sin dannelsesreise med barna -  forlovet seg – og møtte pressen på Slottet i Oslo.

- Jeg husker godt den dagen. Det var en fredag. Vi hadde gått og ventet - og håpet - på forlovelse en tid, men likevel kom kunngjøringen på oss som julekvelden på kjerringa, slik kongelige forlovelser gjerne gjør, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Og forlovelsen kom ikke bare overraskende på pressen. Da Stortingspresidenten leste opp kunnkjøringen om forlovelsen fra Stortingets talerstol, var det nesten ikke folk i salen - og ingen tv-kameraer til å registrere den historiske hendelsen.

- Bare noen timer etter den offisielle kunngjøringen var det tid for stort pressemøte på Slottet . Et lykkelig, nyforlovet par møtte et samlet pressekorps og svarte på deres spørsmål. Og en tydelig forelsket Haakon hjalp og støttet sin Mette-Marit, som forståelig nok var litt nervøs og preget av sin store ilddåp, minnes Kjell Arne Totland.

Slike begivenheter avstedkommer selvsagt også ekstra arbeid for Norges mest kjente hoffreporter.

- Etter pressekonferansen bar det rett tilbake til redaksjonen for å forberede Se og Hørs store forlovelsesbilag! Og så startet nedtellingen til bryllupet, forteller hoffreporteren til Se og Hør.

Uansett: Gratulerer til kronprinsparet med forlovelsesdagen!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mette-Marit får moteskryt i Amerika