Ingrid Alexandra:

Testet positivt for corona-viruset

Prinsesse Ingrid Alexandra har blitt smittet av coronaviruset, melder kongehuset.

SMITTET: Prinsesse Ingrid Alexandra er smittet av covid-19, det melder kongehuset. Foto: Beate Oma Dahle / NTB / POOL
SMITTET: Prinsesse Ingrid Alexandra er smittet av covid-19, det melder kongehuset. Foto: Beate Oma Dahle / NTB / POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Ingrid Alexandra testet positivt for corona, melder Kongehuset i en pressemelding. Hun er for øyeblikket i isolasjon hjemme på Skaugum.

Resten av kronprinsfamilien er blitt testet, men har ikke avlagt positive prøver.

- Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utsetter mandagens besøk til UngInvest i Modum, og Kronprinsparet vil utsette markeringen av 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond som skulle funnet sted på Skaugum onsdag.

Fondet ble opprettet i forbindelse med kronprinsparets bryllup 25. august i 2001, og fikk navnet Kronprinsparets Humanitære Fond.

Kronprinsen vil heller ikke delta under mandagens debarkering av Kongeskipet Norge, heter det videre i pressemeldinga.

Dagbladet har vært i kontakt med kongehuset. De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

Fullvaksinerte

I februar opplyste Slottet at kong Harald (84) og dronning Sonja (84) hadde fått sin andre vaksinedose mot coronaviruset. Den første dosen fikk kongen og dronningen 13. januar.

Det er første gang et medlem av den norske kongefamilien tester positivt for coronaviruset, ifølge NTB. Kongeparet satt imidlertid io krantene i november i fjor etter at en ansatt ved slottet testet positivt. Både kongen og dronningen testet imidlertid negativt.

Prinsessen er nummer to i arverekken til den norske tronen etter kronprins Haakon, og går til daglig på studiespesialiserende linje ved Elvebakken videregående skole.

Også i mars 2020 var kongeparet i karantene etter et statsbesøk til Jordan. Dette førte blant annet til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon.

I desember delte det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kongen holdt statsråd fra karantene.

LES OGSÅ: Uteblir fra konfirmasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer