Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

- Tenk på barna deres

Det svenske kronprinsparet får kritikk for sin håndtering av coronaviruset.

KRITISERES: Flere uttrykker misnøye til måten det svenske kronprinsparet håndterer corona-krisen. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Flere uttrykker misnøye til måten det svenske kronprinsparet håndterer corona-krisen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I motsetning til myndighetene i Norge, har nabolandet i øst håndtert corona-krisen på en helt annen måte. Der holder de fremdeles skolene og arbeidsplasser åpne, og folk har mindre restriksjoner og forbud enn her hjemme.

Likevel er det flere svensker som tar situasjonen på alvor, og er bekymret for hvordan folk ikke holder avstand og tar forholdsregler. Blant dem som har fått sterk kritikk er kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46), som ennå er i fullt arbeid - i motsetning til flere andre kongelige i Skandinavia.

Reagerer

Flere kongelige, blant annet vår egen kronprins Haakon (46), har nemlig tatt i bruk videomøter for å nå ut til folk og bedrifter. Det svenske kronprinsparet, derimot, reiser fortsatt rundt og møter folk personlig. Det blir de nå kritisert for.

På Instagram har nemlig det svenske kongehuset delt en rekke bilder av Victoria og Daniel fra da de møtte RSSL (regionens ledelse ved spesielle hendelser journ.anm.), som deltar i styringen av det svenske helse- og sykehussystemet i håndteringen av coronaviruset. I tillegg har de besøkt forsvaret og en høgskole i løpet av de siste dagene.

At kronprinsparet fortsetter å oppsøke folk midt i den alvorlige corona-situasjonen, reagerer flere i den svenske befolkningen på.

- Jeg betviler ikke at alle mulige forholdsregler er tatt, men jeg synes det er litt rart at de til og med "besøkte" et sted, og at de i disse corona-tider virker litt for nær hverandre. Heier forresten på kronprinsparet vårt, skriver en bruker, ifølge svenske Hänt.

En annen synes at Victoria og Daniel bør sette familiens helse først.

- Jeg mener kronprinsparet skal ta en pause fra pliktene sine nå i disse coronatider! Vær bekymret for helsen. Tenk på barna deres om ikke annet. Helsen er viktig! Ta vare på deres fine, rare kongelige, skriver en annen.

En tredje oppfordrer kronprinsparet til være gode forbilder ved å holde seg hjemme.

Videosamtaler

Blant dem som altså har valgt å holde seg hjemme i denne vanskelige perioden er kronprinsesse Mette-Marit (46) og kronprins Haakon (46). De har i likhet med mange andre nordmenn hjemmekontor i disse dager.

Forrige uke delte kronprinsparet en rekke bilder fra sin «nye» tilværelse i en bildekarusell på Instagram:

Hele den norske kongefamilien har tatt store forholdsregler i møtet med coronaviruset. Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) var blant annet i karantene i to uker etter deres statsbesøk i Jordan tidligere denne måneden. Kongeparet har også avlyst flere oppdrag, og befinner seg nå i trygge omgivelser på Kongsseteren, der de etter planen skal oppholde seg til etter påske.

Selv om de norske kongelige har valgt å følge myndighetenes råd og holder seg borte fra folk, er de fortsatt i arbeid.

Tirsdag takket kronprins Haakon blant annet alle sykehusansatte via et videomøte med ansatte ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

- Arbeidet dere på sykehusene gjør, og den innsatsen som hele helsesektoren gjør, er utrolig viktig for oss alle sammen. Det er en fellesinnsats i helsesektoren nå som det står respekt av. På vegne av alle oss andre i samfunnet, så vil jeg si at vi setter veldig pris på den innsatsen dere gjør, og at vi står bak hele helsevesenet, sa kronprinsen, ifølge kongehusets nettsider.

MØTTE PRESSEN: Kronprins Haakon beskriver den siste tiden som tung. Vis mer

LES OGSÅ: - Føler seg som et nytt menneske

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer