Dronning Sonja:

Taus om Märthas nye kjæreste

Ønsker ikke å uttale seg til pressen.

Da dronningen onsdag denne uken var til stede under Festspillene i Bergen, var det mange som hadde store forhåpninger om at hun ville dele noen ord om datterens kjæreste. Men dronningen ønsket ikke å uttale seg til pressen. Vis mer
Publisert

Helt siden prinsesse Märtha Louise (47) forrige søndag avslørte at hun hadde funnet lykken med den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44), har det norske folk, og ikke minst pressen, vært svært interesserte i kjæresteparet.

Frem til nå har samtlige medlemmer av kongefamilien uttalt seg om forholdet, men dronning Sonja (81) har foreløpig vært taus om sin nye svigersønnn.

Da dronningen onsdag denne uken var til stede under Festspillene i Bergen, var det derfor mange som hadde store forhåpninger om at hun ville dele noen ord om datterens kjæreste.

Det gjorde hun altså ikke.

TAUS: Dronningen ønsket ikke å uttale seg til pressen da hun onsdag deltok på åpningen av Festspillene i Bergen. Foto: NTB Scanpix
TAUS: Dronningen ønsket ikke å uttale seg til pressen da hun onsdag deltok på åpningen av Festspillene i Bergen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingen uttalelser

Allerede i forkant av arrangementet meldte Det kongelige hoff at dronningen ikke kom til å uttale seg, verken om Märthas nye kjæreste eller noe annet. Heller ikke torsdag ser det ut til at vi får noen kommentar fra dronning Sonja.

Torsdag vil dronningen være til stede ved åpningen av Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall, men kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Guri Varpe, meddeler at det heller ikke legges opp til at dronningen skal si noe til pressen i dag.

- Dronningen har ingen ytterligere kommentarer utover det kongen og kronprinsen allerede har sagt, sier kommunikasjonssjefen.

Saken fortsetter nedenfor.

ORDKNAPP: Kronprins Haakon ønsket ikke å svare på spørsmål om sin søster Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Durek Verrett tirsdag. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Kritiserte pressen

Også kronprins Haakon var ordknapp da han onsdag møtte pressen utenfor Folketeateret i Oslo. Kronprinsen brøt imidlertid tausheten om søsteren på tirsdag, og kunne fortelle at de følger med på det som blir sagt og skrevet.

- Det er sånn at vi følger med på det som blir sagt og skrevet. Det vi ønsker er å ha en dialog med søsteren min, særlig om det som går på titulering og næringsvirksomhet, sa han til NRK.

Under foredraget i Stavanger mandag kveld gikk prinsessen ut og kritiserte pressedekningen.

- Du har et valg om hva du skriver og hvem du er. Ville du vært komfortabel med at hele livet ditt var ute i pressen? Ville det vært OK for deg? Selv om det er jobben din - og det respekterer jeg - så har du et valg. Et valg om å ha empati og medfølelse, sa hun fra scenen.

Saken fortsetter nedenfor.

Overfor statskanalen sa kronprinsen tirsdag at kongehuset har «et godt samarbeid med media».

- Pressen gjør en viktig jobb i det norske samfunnet.

Vil ikke si mer

På spørsmål fra Dagbladet onsdag om han ønsket å uttdype sitatene, om han ønsket å uttale seg om hvordan oppmerksomheten den siste uken har vært, eller om han ville si noe om møtet med Verrett, svarte kronprinsen:

- Jeg tror jeg sa det jeg skulle si om den saken i går.

Kong Harald (82) på sin side svarte på spørsmål om datterens nye kjæreste allerede forrige tirsdag.

Saken fortsetter under.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

- Har kongen møtt prinsessens kjæreste?

- Det har vi ikke, sa kong Harald til Dagbladet.

- Ser kongen frem til å møte ham?

- Ja, det får vi tro. Vi får se.

Senere samme uke ble det imidlertid avslørt at Verrett har møtt kongeparet, men både 44-åringen og prinsessen var svært hemmelighetsfulle om hvordan møtet gikk.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, er i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

LES OGSÅ: - Helst ville jeg late som ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer