Det britiske kongehuset:

- Tar grep

Det britiske hoffet skal ha tatt anklagene om rasisme i egne rekker på det største alvor.

TAR GREP: Det har blitt sagt og ment mye om den britiske kongefamilien den siste tiden. Foto: Tolga AKMEN / AFP / NTB
TAR GREP: Det har blitt sagt og ment mye om den britiske kongefamilien den siste tiden. Foto: Tolga AKMEN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått to uker siden det mye omtalte Oprah-intervjuet med hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) ble sendt på tv verden over. I samtalen gikk hertugparet til angrep på det britiske kongehuset, med blant annet det de mener er rasistiske holdninger i de kongelige rekker.

Meghan og Harry hevdet at medlemmer i kongefamilien skal ha vist bekymring rundt sønnen Archies (1) hudfarge før han ble født. I ettertid har dronning Elizabeth (94) sagt i en uttalelse at de tar beskyldningene med stort alvor, og at anklagene blir tatt opp internt.

Samtidig har prins William avvist at familien er rasistisk.

Nå skriver Sky News at kongefamilien vurderer å ansette en person som skal jobbe med spørsmål knyttet til mangfold. Nettstedet har snakket med en kilde tett på kongehuset som sier at de påståtte problemene blir tatt veldig seriøst i hele kongefamilien.

Kilden hevder at kongehuset har retningslinjene, prosedyrene og programmene på plass, men at de ikke har sett den fremdriften de ønsker når det kommer til representasjon - og at mer må gjøres og forbedres.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Dette skal også ha blitt snakket om allerede før det mye omtalte intervjuet, og at påstandene som kom fra hertugparet av Sussex også skal være en del av arbeidet.

- Urovekkende

Som nevnt brøt det britiske kongehuset tausheten med dronning Elizabeth (94) i spissen bare kort tid etter at Harry og Meghan hadde snakket ut.

På vegne av hele kongefamilien uttrykket dronningen hvor triste de var over å høre hvor utfordrende de siste årene har vært for hertugparet av Sussex.

- Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende, het det i uttalelsen.

Kongehuset skrev også at Harry, Meghan og sønnen Archie alltid vil være elskede medlemmer av familien.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

I flere timer satt hertuginne Meghan og prins Harry og fortalte om sitt forhold til den britiske kongefamilien i samtale med talkshowdronningen Oprah Winfrey. Hertuginnen fortalte blant annet om et ellevilt mediekjør, selvmordstanker og ryktene om den påståtte isfronten med svigerinne Kate - for å nevne noe.

Prins Harry beskrev også et heller kjølig forhold til både faren, prins Charles (72), og broren, prins William, og fortalte om en familie som ikke hadde stilt opp i en vanskelig tid.

Summen av det hele bidro til at hertugparet som kjent til slutt trakk seg ut av kongefamilien og flyttet til USA, hvor de nå har vært boende det siste året.

Harry sa rett ut at han følte seg sviktet av sin egen far, og det skal ha vært så ille at faren ikke svarte ham da han ringte, hevdet Harry i intervjuet.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Avstand

Den nåværende relasjonen til storebror prins William virker også å være lunken, om vi tolker Harrys uttalelser riktig.

De to brødrene har stått sammen gjennom tykt og tynt siden de var barn og mistet sin kjære mor Diana i den tragiske bilulykken i Paris i august 1997. I Oprah-intervjuet pekte prins Harry nettopp på at «de hadde gått gjennom et helvete sammen».

- Nå er forholdet vårt avstand, slo han fast overfor Winfrey - samtidig som han understreket at han fortsatt elsker sin to år eldre bror, til tross for at de har gått hver sine veier.

I etterkant fortalte William til Sky News at han ikke hadde snakket med lillebroren, men at han planla å gjøre det. Tirsdag forrige uke ble det kjent at brødreparet endelig hadde snakket sammen - men uten at det skal ha hjulpet nevneverdig.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ: - Ber om at det er tilgivelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer