Storhertugparet i Luxembourg:

Tar grep etter slottsskandale

Storhertuginne Maria Teresa skal ha behandlet sine ansatte svært dårlig, ifølge en rapport.

FÅR HØRE DET: Storhertuginne Maria Teresa fikk massiv kritikk i en rapport om arbeidsvilkårene ved slottet tidligere i år. Nå tar de grep. Her er hun og ektemannen storhertug Henri i Oslo i mai 2017, i forbindelse med det norske kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
FÅR HØRE DET: Storhertuginne Maria Teresa fikk massiv kritikk i en rapport om arbeidsvilkårene ved slottet tidligere i år. Nå tar de grep. Her er hun og ektemannen storhertug Henri i Oslo i mai 2017, i forbindelse med det norske kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke «bare bare» å jobbe for storhertug Henri (65) og kona storhertuginne Maria Teresa (64) av Luxembourg - i hvert fall ikke om vi skal tro en rapport som har undersøkt arbeidsforholdene på slottet i det lille landet.

Tallenes tale er ganske klar: fra 2014 til 2019 ble 51 av totalt 110 medarbeidere ved hoffet oppsagt, skriver det nederlandske magasinet Vorsten, ifølge Billed Bladet.

Storhertugparet i Luxembourg fikk krass kritikk etter at rapporten ble offentliggjort tidligere i år, og satte dermed i gang en prosess med å modernisere kongehuset.

Kravet om modernisering kom fra øverste hold - på ordre fra Luxembourgs statsminister Xavier Bettel (47).

Et av grepene er at hoffet nå ser etter hele femten nye arbeidere, skriver Vorsten. Blant annet skal hoffets arkivar, kommunikasjonssjef og kammertjener erstattes - så de kongelige må se seg pent nødt til å lære en rekke nye navn den kommende tiden.

Storhertuginnen årsaken

Det var særlig storhertuginne Maria Teresa som var skyteskiven for den voldsomme kritikken som oppsto i kjølvannet av rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer