Kronprinsesse Mette-Marit:

- Tar det på alvor

Fredag fyller kronprinsessen 49 år.

BURSDAGSPRINSESSE: Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag. Her fra Dvergsøya sommeren 2020. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
BURSDAGSPRINSESSE: Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag. Her fra Dvergsøya sommeren 2020. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten nøyaktig en måned siden fylte kronprins Haakon 49 år, og i dag følger kona etter. Fredag blir nemlig kronprinsesse Mette-Marit 49 år.

I den anledning har kongehusets offisielle Instagram-konto delt et bilde av jubilanten, i tillegg til en gratulasjon.

«Hipp hurra! Gratulerer til kronprinsesse Mette-Marit som fyller 49 år i dag!», skriver de under et bilde av henne hvor hun står lent inn til et tre i en oransje, sommerlig kjole.

Under innlegget har det strømmet inn med gratulasjoner i kommentarfeltet, og i skrivende stund er det mer enn 450 som har lagt igjen en kommentar. Innlegget har også høstet godt over 12 000 likerklikk.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

Selv om det trolig blir stor og flott 50-årsmarkering neste år, vil det nok bli en liten feiring i år også. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller om en fast bursdagstradisjon i kronprinsfamilien:

- Kronprinsessen ble nok tradisjonen tro vekket på senga med kake og gaver. Hun har selv fortalt at kronprinsen alltid baker kake til bursdagen hennes, og da går det i Toro, røper hun.

Og gavene preges av den friluftsglade livsstilen deres.

- Hun har tidligere fortalt at gavene ofte er av den sporty sorten, som telt, sovepose og sykkel.

RØRT: Kronprinsesse Mette-marit ble rørt til tårer av forfatter Lars Saabye Christensens tale til prinsesse Ingrid Alexandra torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Vagle forteller at bursdagen feires privat, men legger til at hun er ganske sikker på at kronprinsessen har invitert både familie og venner til bursdagsfeiring enten i dag eller seinere i løpet av helga.

- Familien tar alltid bursdag på alvor, og sørger for å hylle hverandre når de fyller år, understreker kongehuseksperten.

LES OGSÅ: Slik ferierer kongefamilien

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer