Donald Trump til Storbritannia:

Takket ja til dronningen - med feil tittel

Tittelblemme vekker oppsikt.

TAKKER JA: Tirsdag bekreftet det hvite hus at president Donald Trump har takket ja til dronning Elizabeths invitasjon, men en liten feil stjeler oppmerksomheten. Her er de under besøket i Storbritannia sommeren 2018. Foto: NTB Scanpix
TAKKER JA: Tirsdag bekreftet det hvite hus at president Donald Trump har takket ja til dronning Elizabeths invitasjon, men en liten feil stjeler oppmerksomheten. Her er de under besøket i Storbritannia sommeren 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I ettermiddag kom meldingen om at president Donald Trump og Melania har takket ja til dronning Elizabeths invitasjon og vil komme på offisielt statsbesøk til Storbritannia i sommer.

Det bekreftet Det hvite hus i en pressemelding i ettermiddag, norsk tid.

I flere internasjonale medier får en helt annen detalj enn Trumps «ja» til dronningen oppmerksomhet. I pressemeldingen omtales nemlig dronning Elizabeth med feil tittel.

Latterliggjør administrasjonen

I pressemeldingen står det blant annet at «president Donald J. Trump og førstedame Melania Trump har akseptert invitasjonen fra Hennes kongelige Majestet dronning Elizabeth ll om å besøke Storbritannia fra 3.-5. juni 2019».

Saken forsetter nedenfor.

FEIL TITTEL: I pressemeldingen fra det hvite omtales dronning Elizabeth med feil tittel. Skjermdump: Whitehouse.gov.
FEIL TITTEL: I pressemeldingen fra det hvite omtales dronning Elizabeth med feil tittel. Skjermdump: Whitehouse.gov. Vis mer

Dronningens korrekte tittel er imidlertid ikke hennes kongelige majestet dronningen, men hennes majestet dronningen.

Ikke uventet får glippen fra Det hvite hus oppmerksomhet i sosiale medier.

«Om ikke annet stavet de det riktig. Ikke verst til denne administrasjonen å være», skriver én twitterbruker.

«Vi beklager på forhånd», skriver en annen, mens en tredje drar paralleller til tv-serien «The Crown», hvor det samme skjer.

«Det er det John F. Kennedy gjør i «The Crown». Kanskje ikke det beste stedet å lære etikette».

Da Trump besøkte London i juli 2018, ble hans manglende etikette også omtalt i mediene.

Ikke nok med at han angivelig var seint ute til møtet på Windsor Castle, en av dronningens hovedresidenser, men han gikk også foran dronningen, noe som bryter med kongelig etikette.

Saken fortsetter nedenfor.

Møtt av demonstranter

I forkant av Trumps besøk hadde det vært store protester i Storbritannia. Londons borgermester var blant dem som var motstander av besøket og som signerte underskriftskampanjen som talte mer enn én million signaturer.

Den gangen var deler av bakgrunnen Trumps mye kritiserte innreiseforbud. Da besøket ble bestemt, ble det raskt klart at han ville bli møtt av et massivt folkehav med demonstranter.

«Si det høyt og si det klart, Donald Trump er ikke velkommen her», messet demonstrantene som samlet seg på Trafalgar Square i sentrale London.

Nå gjenstår det å se om liknende reaksjoner kommer i forkant av sommerens besøk.

LES OGSÅ: Deler bilde fra hemmelig norgesferie - etter to år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer