Kong Harald og dronning Sonjas gullbryllup:

Takket folket slik de gjorde for 50 år siden

Kong Harald og dronning Sonja overrasket på Slottsbalkongen.

OVERRASKET: Kong Harald og dronning Sonja overrasket folket på Slottsbalkongen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
OVERRASKET: Kong Harald og dronning Sonja overrasket folket på Slottsbalkongen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 29. august, er det nøyaktig 50 år siden daværende kronprins Harald fikk sin Sonja Haraldsen, da paret ble gift i Oslo Domkirke.

I anledning sitt gullbryllup, inviterte kong Harald (81) og dronning Sonja (81) i dag til festgudstjeneste i den samme kirken hvor de ble mann og kone for et halvt århundre siden.

Kongeparet ble kjørt i en åpen Lincoln Continental fra 1966 fra Slottet langs Karl Johans gate og til Oslo domkirke før gudstjenesten. Bilen er den samme som de ble kjørt i på bryllupsdagen i 1968.

Etter den vakre gudstjenesten, som inneholdt både opplesning fra barnebarna og sang, kjørte Harald og Sonja tilbake til slottet, etterfulgt av resten av familien.

Saken fortsetter under bildet.

Overrasket

Det ikoniske bildet fra bryllupsdagen, hvor Harald og Sonja for første gang som mann og kone kom ut på balkongen, er et bilde mange som bevitnet hendelsen husker godt.

Det var imidlertid til stor overraskelse for alle da de gjenskapte øyeblikket i dag.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, forteller at folket langs hele ruten til og fra Slottet har hyllet Harald og Sonja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer