- Takk for gaven du har gitt oss

Prinsesse Estelle vakte latter du hun klynket søtt før hun fikk vann på hodet.

KJÆRLIG MOR: Kronprinsesse Victoria sa noen rørende ord til prinsesse Estelle under dåpen.  Foto: NTB scanpix
KJÆRLIG MOR: Kronprinsesse Victoria sa noen rørende ord til prinsesse Estelle under dåpen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: En lang rekke kongelige fra hele Europa var gjester da prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary fikk sitt navn i Slottskyrkan i Stockholm.

- Takk for gaven du har gitt oss, sa Kroprinsesse Victoria i dåpen, til sin nydelige datter, som var våken gjennom hele dåpen.


- Estelle vet ikke hva hun er med på. Likevel sies det noen viktige ord for henne å leve etter. Jesus sa: Jeg er med dere, alle dager til tidens slutt. Ingen garanti for at det blir enkelt. Ingen garanti for å skjermes mot vanskeligheter. Men et løfte om at du er sett, at du har hjelpere som også åpner porten til evigheten, sa erkebiskop Anders Wejryd, som sammen med overpredikant Lars-Göran Lönnermark og domprost Åke Bonnier sto for dåpen i Stockholm.

Da den lille ga fra seg noen søte klynkelyder like før hun fikk vann i håret, brøt det ut latter i kirken. Prinsesse Estelle ble døp i sin mors dåpskjole. Kronprinsesse Victoria ble døpt i kjolen for 35 år siden. Det samme ble kong Carl Gustaf og hans far, Gustaf Adolf.

Kronprins Haakon (38) er fadder i dåpen, sammen med Kronprinsesse Mary (40) fra Danmark, nederlanske kronprins Willem-Alexander (45), prins Carl Philip (33) og Daniels søster Anna Westling Söderblom.  Haakon leste opp en tekst i kirken.


I Sverige har kongelig dåp i flere hundre år blitt sett på som en statsseremoni, mens det i flere andre monarkier blir sett på som mer privat.

Dette gjenspeiles blant annet av den 106 centimeter høye og 50 kilo tunge døpefonten i sølv, som ble tegnet av slottsarkitekten Nicodemus Tessin d.y. på 1600-tallet og ble laget av sølvsmeen J. F. Cousinet mellom 1969 og 1707.

Gustav III var den første som ble døpt i den i 1746, siden er den blitt brukt i kongehusets dåper.

Etter seremonien lød en salutt på 21 skudd over Stockholm.

Foruten hele den svenske kongefamilien med kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine, har kongen også gått til det uvanlige skrittet å invitere prinsen og prinsessens kjærester. Både Chris O'Neill og Sofia Hellqvist debuterer dermed i kongelig sammenheng. De kom sammen inn i kirken.

Det samme vil begivenheten bli for Stéphanie de Lannoy, som er nyforlovet med Pia Haraldsens ekskjæreste kronprins Guillaume.

Fra Belgia kom kronprins Philippe og kronprinsesse Mathilde, fra Danmark dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Fra Nederland kommer prinsesse Maxima og fra Norge kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mette-Marit får kritikk for å droppe Estelles dåp  Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer