Prinsesse Leonore fyller fem år:

- Takk for at du gir oss så mye glede

Prinsesse Madeleine gratulerer bursdagsbarnet på Instagram.

FEM ÅR: Prinsesse Leonore fyller hele fem år i dag. Foto: Erika Gerdemark/det svenske kongehuset
FEM ÅR: Prinsesse Leonore fyller hele fem år i dag. Foto: Erika Gerdemark/det svenske kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller prinsesse Leonore av Sverige fem år, og det feirer mamma prinsesse Madeleine, tradisjonen tro, med å legge ut gratulasjoner til den skjønne prinsessen på sosiale medier.

Prinsesse Madeleine tok nemlig i dag til Instagram for å gratulere parets førstefødte, og la ut et bilde av den skjønne lille prinsessen som kom til verden 20. februar 2014.

«Gratulerer med dagen, Leonore! Takk for at du gir oss så mye moro og glede!», skrev prinsessen på Instagram.

Prinsesse Madeleine (36) og Chris O'Neill (44), sammen med barna prinsesse Leonore (5), prins Nicolas (3) og prinsesse Adrienne (11 md.), har de seneste årene bodd i London, men høsten 2018 flyttet de til Florida.

FIN FAMILIE: Madeleine og Chris avbildet med sine to eldste barn, prins Nicolas og prinsesse Leonore i kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i 2017. Foto: NTB scanpix
FIN FAMILIE: Madeleine og Chris avbildet med sine to eldste barn, prins Nicolas og prinsesse Leonore i kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

En liten skøyer

At prinsesse Madeleine er stolt av sitt lille sjarmtroll er det ingen tvil om. Hun er en aktiv Instagram-bruker, og deler stadig glimt fra barnas hverdag på bildedelingstjenesten.

Se dette innlegget på Instagram

💦❤️💦

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Se dette innlegget på Instagram

Happy Halloween 👻🎃

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Den søte femåringen har gjennom årene vært å se mens hun tilsynelatende nyter livet som småbarn, og hun er ikke fremmed for å slå seg løs i offentlige settinger.

Blant annet i anledning kronprinsesse Victorias 40-årsdag i 2017, da hele den svenske kongefamilien var samlet til en felles gudstjeneste:

På slottsplassen bestemte nemlig prinsesse Leonore seg for å drive ablegøyer foran de oppmøtte fotografene.

Vis mer

Stakk av før fotografering

På vei til gudstjenesten i kronprinsesse Victorias ære, ville ikke Leonore holde mammas hånd, løp i sirkler og geipet til fotografene.

Ifølge Expressen skjedde det noe lignende året før på kronprinsesse Victorias bursdag. Da var hele familien samlet til fotografering, men Leonore hadde stukket av og var ikke å finne.

GEIPET: Prinsessen Leonore geipet og løp i sirkler, i stedet for å holde mamma i hånden. Foto: NTB Scanpix
GEIPET: Prinsessen Leonore geipet og løp i sirkler, i stedet for å holde mamma i hånden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun hadde løpt rundt i hagen, mellom busker og blomster helt til mamma Madeleine fikk tak i henne. Hånd i hånd hadde de gått tilbake til slottsplassen og tatt bilder.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Hun er veldig søt

Det var 9. mars i fjor at den svenske prinsessen og ektemannen Chris O'Neill ønsket sitt tredje barn velkommen, da de fikk prinsesse Adrienne sammen.

Adriennes første møte med offentligheten skjedde allerede dagen etter fødselen, da pappa Chris delte det første bildet av den nyfødte babyen på det svenske kongehusets nettsider.

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han til oppmøtt presse like etter fødselen, ifølge Aftonbladet.

Trebarnsmoren har delt flere bilder av sin yngste smårolling de siste månedene, deriblant fra en stall tre uker etter fødselen.

I slutten av april benyttet hun også anledningen til å takke det svenske folk for alle lykkønskninger.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skrev hun på Facebook den gang, sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen - samt ett i farger som tydelig viser fram barnets fjes.

Prinsesse Adrienne - eller Adrienne Josephine Alice, hertuginne av Blekinge - ble døpt i Stockholm i sommer.

Fødselskritikk

Prinsesse Madeleine skapte for øvrig storm like etter fødselen av sitt tredje barn, da enkelte mente hun hadde fått særbehandling på sykehuset i Stockholm.

Vis mer

Kritikken gikk på at prinsessen skal ha rappet plassen fra andre fødende kvinner på sykehuset, og beskyldningene var såpass krasse at det svenske hoffet så seg nødt til å kommentere påstandene.

- Den informasjonen jeg har, er at mange steder (sykehus, journ.anm.) var tilgjengelige rundt fødselen til prinsesse Madeleine og hun tok ingen andres plass. Prinsessen dro på sykehuset for å føde sitt barn, slik alle mødre har rett til å gjøre, sa det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren, ifølge Expressen.

Videre skrev avisen at prinsessen fikk en spesiell prioritering da hun ankom sykehuset, men ifølge sykehuset ble ingen fødende kvinner henvist til andre sykehus på grunn av henne.

LES OGSÅ: - Gratulerer med fireårsdagen til vår søte Leonore

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer