Coronaviruset:

- Takk for at dere alle gjør det dere kan

Kongeparet deler hilsen.

TAKKER: Kongeparet har delt en hilsen til det norske folk på Instagram. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAKKER: Kongeparet har delt en hilsen til det norske folk på Instagram. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I skrivende stund er over 1700 mennesker smittet av coronaviruset i Norge, og tallet stiger stadig. Derfor er det blitt satt i gang en rekke tiltak for å hindre at viruset sprer seg mer.

Også de kongelige påvirkes av coronaviruset, og kong Harald (83) og dronning Sonja (82) sitter for tida i hjemmekarantene på Kongsseteren. De har også avlyst alle sine kommende arrangementer.

I et innlegg på Instagram deler kongeparet nå en hilsen til folket.

«Takk for at dere alle gjør det dere kan - både ute i samfunnet og hjemme - for at vi skal komme oss gjennom dette sammen! Vi ønsker også å takke for alle hyggelige hilsener og omtanke», lyder hilsenen, som er delt sammen med et bilde av kongen og dronningen ute på tur.

I karantene

- Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er i hjemmekarantene fra i dag. Dette som følge av Regjeringens nye tiltak mot koronaviruset. Både Kongen og Dronningen er symptomfrie. Hans Majestet Kongen vil lede statsråd i morgen via fjernmøteteknologi, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil delta i statsråd på Slottet, het det i en pressemelding fra slottet da kongeparet ble satt i karantene etter å ha deltatt på statsbesøk i Jordan.

I forkant av Jordan-besøket var det knyttet stor spenning til om besøket ville bli påvirket av coronaviruset.

Besøket gikk imidlertid som normalt, og Guri Varpe kunne opplyse om at de fulgte situasjonen nøye.

- Statsbesøket planlegges gjennomført. Vi følger situasjonen i dialog med vertslandets myndigheter, fortalte Varpe til NTB.

Tidligere denne uka ble det også kjent at prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre er i hjemmekarantene, etter at de nylig reiste på tur til USA for å besøke Märthas kjæreste, Durek Verrett.

Saken fortsetter nedenfor.

Det bekreftet prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, overfor VG.

Hun fortalte til avisa at Märtha og døtrene reiste til USA før karantene var iverksatt, og før myndighetene sa at man ikke skulle reise til USA.

- De returnerte til Norge så snart de kunne, og er nå i karantene og symptomfrie, sa Scheele Carlsen.

Torsdag opplyser Scheele Carlsen overfor Se og Hør at Märtha og døtrene fremdeles har det fint og er friske.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

LES OGSÅ: «Utnytter» coronakrisen: - Uetisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer