- Syltynn prinsesse sjokkerte i bryllupet

Den spanske prinsessen fikk folk til å hviske om anoreksi i krokene.

- DET HVISKES OM ANOREKSIA: Den spanske kronprinsessen Letizia viste frem tydlig utstikkende kraveben og fyrstikktynne armer. Dette fikk folk til å hviske om anoreksia i krokene, skriver den danske avisen BT.  Foto: Stella Pictures
- DET HVISKES OM ANOREKSIA: Den spanske kronprinsessen Letizia viste frem tydlig utstikkende kraveben og fyrstikktynne armer. Dette fikk folk til å hviske om anoreksia i krokene, skriver den danske avisen BT. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den spanske kronprinsessen Letizia viste frem tydlig utstikkende kraveben og fyrstikktynne armer. Dette fikk folk til å hviske om anoreksia i krokene, skriver den danske avisen BT.

Letizia deltok i kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings bryllup i Stockholm. Hun får ros for kjolene, men kroppen får kritikk.

- Hun lider helt sikkert av en form for spiseforstyrrelser. Bare se på de tynne armene! Det kan ikke være sunt, sier en reporter for et stort finsk ukeblad.

Flere medier antyder nå, at kronprinsessen tynne kropp, er et resultat av det offentlige livs store krav til henne. Det snakkes om «prinsessesyken», som hentyder til at flere andre av Europas prinsesser drastisk har mistet flere kilo.

Avdøde prinsesse Diana slet med både anoreksi og bulimi. Kronprinsesse Victoria har snakket åpent om sin egen spiseforstyrrelse. Også danskenes Mary Donaldson har vært i søkelyset, etter at hun ble svært tynn etter hun giftet seg med kronprins Fredrik.

- Vi snakker ikke om noen smitteeffekt blant prinsessene, men disse unge kvinnene er alle utsatt for de samme kulturelle faktorene. De blir hele tiden vurdert og presset, for å beholde et vakkert utseende. Belastningen med å stå i blitzregnet kan føles stor, sier proffesor ved psykiatri i Trondheim, Karl Gunnar Gøtesam, til BT.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Her er Spanias prinsesse


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer