Kronprinsesse Mette-Marit:

Sykmeldt

Sykmeldt i to uker.

Dette er kronprinsesse Mette-Marit sin usynlige sykdom. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Nora Skavhaug, NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit (50) er sykmeldt fra 13. september etter råd fra hennes lege. Kronprinsessen er i første omgang sykmeldt i to uker, men denne perioden kan bli forlenget.

Det skriver Kongehuset i en pressemelding torsdag morgen.

Videre kommer det fram at kronprinsessen ikke kan gjennomføre sitt planlagte besøk til Stockholm sammen med kongeparet og kronprins Haakon (50). De skal til Sverige for å markere kong Carl Gustafs 50 år på tronen.

Se de eksklusive bildene fra kronprinsesse Mette-Marits private bursdagsfeiring. Bilder: Andreas Fadum. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Mette-Marit kan heller ikke delta på fylkestur til Vestland som skal finne sted senere denne måneden. Haakon gjennomfører som planlagt.

Kongehuset opplyser videre om at kronprinsessen har sykdommen lungefibrose, «som i perioder begrenser utøvelsen av hennes offisielle program».

Nyheten om at kronprinsesse Mette-Marit var rammet av kronisk sykdom, kom først i 2018.

- Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, het det den gang i en pressemelding fra kongehuset.

19. august fyller kronprinsesse Mette-Marit 50 år. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Kronprinsessen fortalte til NRK at hun hadde slitt med helseutfordringer i noen år, og at plagene de siste åra har vært mer uttalte. Hun hadde i 2018 vært gjennom en lang prosess for å finne ut mer av hva sykdommen var.

LES OGSÅ: Gir seg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer