MØTTE BARNA: Det var sikkert ikke lett for Mette-Marit å møte barna etter hodeskaden. Foto: SCANPIX
MØTTE BARNA: Det var sikkert ikke lett for Mette-Marit å møte barna etter hodeskaden. Foto: SCANPIXVis mer

Sykmeldt i to uker etter skaden

Mette-Marit er slått ut etter Ukraina-turen, melder Slottet.

SEHER.NO: Mette-Marit er sykemeldt i to uker. Det melder Slottet.

- Det overrasker meg egentlig ikke. Kronprinsessen sa jo selv da vi møtte henne i Ukraina i går at hun langt fra følte seg bra og at hun skulle til sin lege på Rikshospitalet i dag. Mette-Marit virket blek og medtatt - og det var tydelig at hun måtte anstrenge seg for å holde fokus. Hjernerystelse er ingen spøk. Det vet jeg av egen erfaring. Jeg pådro meg selv en liten hjernerystelse tidligere i år - og ble også sykmeldt flere uker, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland.

- Når man nå vet hvor syk hun var etter fallet, står det respekt av at hun klarte å gjennomføre programmet i går så godt som hun gjorde. Jeg var imponert over måten hun taklet den improviserte samtalen med skolebarna i Kiev, legger den erfarne pressemannen til.

Kronprinsesse Mette-Marit vil på grunn av sykemeldingen ikke være til stede ved den årlige gallamiddagen for storting og regjering på Slottet torsdag kveld - og kronprins Haakon må representere alene ved fredagens markering av FN-dagen på Hagaløkka skole i hjembygda Asker.

Mette-Marit måtte mandag utsette sitt planlagte program i Ukraina etter at hun pådro seg en lettere hjernerystelse etter et fall i en trapp i hotellet i Kiev. Men Mette-Marit fikk gjennomført litt av programmet senere i uken.

Først besøkte hun det Skandinaviske Universitetet i Kiev, og nå klokken 12, norsk tid møtte hun pressen.

Ifølge Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland var da Mette-Marit ved godt mot, men man kunne tydelig se at hun var sliten. Kronprinsessen fortalte pressen at hun ikke var helt i form, og at hun hadde fått et skikkelig slag i hodet.