Sykmeldt i én måned

Gravide Kate sliter fortsatt med kraftig morgenkvalme.

SYK: Hertuginne Kate lider av hyperemesis gravidarum, en type svangerskapskvalme som bare rammer 0,5-2 prosent av alle gravide.  Foto: All Over Press
SYK: Hertuginne Kate lider av hyperemesis gravidarum, en type svangerskapskvalme som bare rammer 0,5-2 prosent av alle gravide. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Det britiske kongehuset opplyser i en pressemelding at hertuginne Kate (31) trenger hvile. Kate får én måneds pause fra sine kongelige plikter.

Årsaken er den mye omtalte kraftige morgenkvalmen Kate sliter med i forbindelse med svangerskapet.

- Tilstanden hennes forbedrer seg hele tiden etter forrige måneds sykehusopphold, har det tidligere kommet frem i en kunngjøring fra St. James Palace.

Hertuginnen lider av hyperemesis gravidarum, en type svangerskapskvalme som bare rammer 0,5-2 prosent av alle gravide.

Allmennlege Erik Ganesh Søegaard har tidligere fortalt Seoghør.no at det er en alvorlig sykdom hertuginnen er rammet av.

- Når man går så lang at man titulerer det hyperemesis gravidarum er det ganske alvorlig ja, og er en ekstrem versjon av den vanlige morgenkvalmen som noen kvinner rammes av. Det som legene passer på nå er at hertuginnen får i seg nok næring, ved hjelp av intravenøs behandling.

Det finnes mange kjerringråd for svangerskapskvalme, og ifølge Daily Mail har Kate funnet et som hjelper henne når det står på som verst: Lavendelkjeks!

Lavendel har lenge vært brukt som et kvalmestillende middel, men da først og fremst med råd om et par dråper olje i badevannet.

LES OGSÅ: Rammet av mystisk sykdom


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer