Kong Harald:

Sykmeldingen forlenges

Kong Haralds sykmelding forlenges nok en gang.

SYKMELDT: Kong Harald er fortsatt sykmeldt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SYKMELDT: Kong Harald er fortsatt sykmeldt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (84) har blitt fjernet fra det offisielle programmet for andre uke på rad på kongehusets nettsider, og er fortsatt sykmeldt.

Det kan slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, bekrefte overfor Se og Hør.

- Hans Majestet er fortsatt sykmeldt, informerer hun.

Ettersom kong Haralds sykmelding forlenges, må kronprins Haakon (48) steppe inn for kongen på en rekke oppdrag.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Kronprinsen må deriblant motta Erik Hillestad i audiens, motta representanter fra Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner i audiens, motta Italias ambassadør herr Alberto Colella og Rachelle Esterhazy i audiens.

Ble sykmeldt

For to uker siden ble kongen sykmeldt med forkjølelsessymptomer, etter å ha møtt utenriksminister Anniken Huitfeldt. Huitfeldt testet positivt for corona etter at hun hadde vært til audiens på Slottet, der hun traff de kongelige.

Som følge av Huitfeldts positive test, ble det kjent at kongeparet og kronprinsen testet seg for corona etter sammenkomsten.

Kort tid etter kunne dronning Sonja under åpningen av utstillingen «State of the Art» av Bjørn Ransve på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg, fortelle at kongen hadde testet negativt for corona.

Denne uken er kong Harald og dronning Sonja på tur med Kongeskipet Norge. Tirsdag formiddag gikk de i land i Flåm. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Det går veldig bra, heldigvis. Det er bare en mild forkjølelse med sår hals, sa dronningen til pressen.

Og tidligere denne uken kom det en ny oppdatering fra kongehuset.

- Hans Majestet Kongen har gjennom helga tatt flere coronatester som alle er negative. Kongen er fortsatt forkjølet, men er på bedringens vei, sa assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj Gjeruldsen, til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Tok meg bare 40 årVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer