Syklet med sønnens hjelm og Haakons bukse

Mette-Marit fikk hjelp av familien før den kongelige sykkelturen. Se video.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (38) syklet tirsdag fra sitt hjem Skaugum i Asker til jobben på slottet som et ledd i kampanjen «Sykle til jobben», etter at organisasjonen WWF utfordret henne til å bidra til Earth hour.

Kjendisvennene Jan Åge Fjortoft og Marte Stokstad var med på turen, i tillegg til et stort pressoppbud.

Mens flere av syklistene i følget hadde toppmoderne sykkelutstyr, stilte Mette-Marit i et noe mer nøktern antrekk under sykkelturen.

- Jeg er ikke så opptatt av utstyr, jeg er opptatt av å komme meg ut. Det er noe av det som er med å sykle til jobben. Du trenger ikke å ha så innmari høy terskel. Du skal jo ha lav terskel. Da kan man bruke det man har av utstyr, sier Mette-Marit.

Og før tirsdagens sykkeltur hadde kronprinsessen fått hjelp av familien for å ikle seg rett type antrekk.

- Nå har jeg vært veldig heldig, og fikk låne hjelm av Marius i dag. Jeg kunne ikke finne min. Jeg har lånt bukser av mannen min, så det går an å bruke litt av hvert, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Etter ankomsten på slottsplassen serverte kronprinsessen kaffe og nystekte boller til sykkelfølget og den fremmøtte pressen, og noe andpusten innrømmet hun at hun kommer til å jobbe med kondisjonen i tiden som kommer.

- Jeg skulle ønske den var bedre, for å si det sånn. Nei, jeg trener ganske jevnlig, men akkurat nå i det siste har det vært litt... Ja, det skal bli godt med noen sykkelturer fremover, sier kronprinsesse Mette-Marit til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg skulle gjerne ha vært i bedre form