Hertuginne Kates fødsel:

Sykehuset hyrer inn spesialhjelp før fødselen

Jordmødrene på The Lindo Wing skal læres opp i «hypnofødsel».

DROPPER SMERTESTILLENDE?: Ifølge Sunday Times skal jordmødrene ved The Lindo Wing, der hertuginne Kate trolig kommer til å føde denne våren, lære seg hypnofødsel-teknikker som angivelig kan bidra til en mye mindre smertefull fødsel. Her er Kate og William avbildet ved Coventry Cathedral denne uken. Foto: NTB scanpix
DROPPER SMERTESTILLENDE?: Ifølge Sunday Times skal jordmødrene ved The Lindo Wing, der hertuginne Kate trolig kommer til å føde denne våren, lære seg hypnofødsel-teknikker som angivelig kan bidra til en mye mindre smertefull fødsel. Her er Kate og William avbildet ved Coventry Cathedral denne uken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I starten av februar kommer gravide hertuginne Kate (36) og prins William (35) kommer til Norge, kun et par måneder før Kate har termin med sitt tredje barn.

Og nå kan det virke som om hertuginne Kate får muligheten til å benytte seg av såkalt hypnofødsel når prinsesse Charlotte (2) og prins George (4) får en liten bror eller søster.

Sunday Times skriver nemlig at jordmødre ved The Lindo Wing på St. Mary's Hospital i London skal gjennomgå et intensivt todagerskurs i hypnofødsel neste måned.

Det er ventet at hertuginne Kate kommer til å føde på The Lindo Wing for tredje gang denne våren, og ifølge Sunday Times kan hypnofødsel-teknikkene gjøre den forestående fødselen mindre smertefull for hertuginnen.

- Var ikke smertefullt

«Hypnofødsel» er ifølge avisen et samlebegrep for ulike teknikker som skal virke avslappende under en fødsel, deriblant selvhypnose, avspennings- og pusteteknikker.

Nettstedet Naturlig Liv skriver at hypnofødsel kan minne om å gå i en slags transe, og at teknikken gjør at man kan oppleve en mindre smertefull fødsel uten angst og frykt.

Ifølge Hello! Magazine har stjerner som skuespiller Jessica Alba (36) og supermodell Gisele Bündchen (37) benyttet seg av hypnofødsel.

Da Gisele fødte sønnen Benjamin (8) i 2009, i badekaret hjemme hos seg selv, opplevde modellen angivelig ingen smerter:

- Det var ikke smertefullt, ikke det minste. Hele tiden var jeg så fokusert: For hver sammentrekning kommer babyen nærmere, den kommer nærmere. Det var ikke sånn: «Åh, så mye smerte». Det var heller: «For hver sammentrekning, så kommer han nærmere meg», har hun tidligere sagt til et brasiliansk tv-show.

I samme intervju forklarte Gisele at hun ikke ønsket å ta medisiner mot smertene, fordi hun ønsket å være mest mulig til stede mentalt under fødselen.

Hello! Magazine skriver for øvrig at hertuginne Kate faktisk også benyttet seg av hypnofødsel-teknikker under sine to første fødsler.

- Kan trekke ut fødselen

Ifølge Sunday Times er det Katharine Graves, grunnleggeren av The Hypnobirthing Association, som vil trene opp jordmødrene hos blant annet The Lindo Wing.

Graves sier til avisen at jordmødre, selv om de har utrolig mye kunnskap, kan nyte godt av det å lære om hypnofødsel.

- Vi ser litt annerledes på ting, og jordmødre synes det er forfriskende å oppleve at fødsel ikke bare handler om retningslinjer og protokoller. Noen ganger kan småting en jordmor gjør, utgjøre en stor forskjell på en mors opplevelse, sier hun, og legger til:

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd en mørk dress med lange bukser første juledag. Hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

- For eksempel kan en vennlig jordmor si: «Ikke bekymre deg», men så hører kvinnen som føder «bekymre». Hun begynner å uroe seg, noe som skaper spenninger og gjør at musklene ikke fungerer optimalt, noe som igjen gir smerter.

Katharine Graves påpeker til slutt at en såpass liten ting likevel kan gjøre at lengden på fødselen øker med flere timer.

LES OGSÅ: Halle Berry (51) stilte uten undertøy på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer