Dronning Margrethe i sorg:

Svogeren døde brått

Prins Richard er død, 82 år gammel. 

I SORG: Dronning Margrethe av Danmark har mistet sin svoger, prins Richard. Til venstre er han sammen med prinsesse Benedikte. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Dronning Margrethe av Danmark har mistet sin svoger, prins Richard. Til venstre er han sammen med prinsesse Benedikte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Dronning Margrethe av Danmark (76) har mistet sin svoger, tyske prins Richard.

Det melder det danske kongehuset på sine nettsider tirsdag.

Ifølge pressemeldingen døde Richard Prinz zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg brått på slottet i Berleburg i Tyskland mandag kveld. Prins Richard ble 82 år gammel.

Prinsen var gift med prinsesse Benedikte av Danmark (72), dronning Margrethes yngre søster.

«Det er med stor sorg at jeg på vegne at hennes kongelige høyhet prinsesse Benedikte må meddele at hans høyhet prins Richard er avgått ved døden», uttaler prinsessas private sekretær, Tommy M. Paulsen, i pressemeldingen.

Gift i nesten 50 år

Prins Richard og prinsesse Benedikte giftet seg i 1968, og skulle dermed ha feiret 50 år som ektepar neste år. Bryllupet stod på Fredensborg slott på Sjælland i Danmark den 3. februar 1968.

Paret møttes første gang i 1966, i bryllupet til nederlandske prinsesse Beatrix (79) og Claus von Amsberg, ifølge BT.dk.

De to fikk tre barn sammen: Gustav Frederik Philip Richard (48), Alexandra Rosemarie Ingrid Benedikte (46) og Nathalie Xenia Margareta Benedikte (41).

Tyske prins Richard var overhode for fyrstehuset Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Han og prinsesse Benedikte bodde sammen på familieslottet Berleburg i Tyskland.

Prinsen ble rammet av både hudkreft og lymfekreft mens han levde. Ifølge Ekstrabladet skapte han overskrifter da han i et intervju med danske Se og Hør uttalte at kona ikke var noen stor støtte mens han var syk:

- Benedikte bryr seg ikke om sykdom og syke mennesker, sa prinsen i intervjuet, ifølge BT.dk.

Tyske prins Richard var overhode for fyrstehuset Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Han og prinsesse Benedikte bodde sammen på familieslottet Berleburg i Tyskland.

LES OGSÅ: Märtha Louise på sex-seminar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer