STORT FORBRUK: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik har ofte blitt kritisert for sitt store forbruk. Her er de på ferie med prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent.  Foto: Stella Pictures
STORT FORBRUK: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik har ofte blitt kritisert for sitt store forbruk. Her er de på ferie med prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent. Foto: Stella PicturesVis mer

Svir av 114.000 kroner om dagen

For den danske kongefamiliens forbruk kan man få 1420 kinobilletter, 649 kasser øl, 24 reiser til egypt eller 22 iphone 5 - hver eneste dag.

SEOGHØR.NO: Danmarks kongehus har nylig krevd momsrefusjon, og danske Extra Bladet har regnet ut at de kongeliges privatforbruk ikke er for amatører.

Tilsammen har kongefamilien fått refundert over 8 millioner kroner, og de brukte i fjor nærmere 41,5 millioner danske kroner på varer og tjenester.


Fordeler man det på hver dag blir det 113.645 danske kroner dagen - eller 114.565 norske.

Avisen har regnet ut at det tilsvarer 1420 kinobilletter, 649 kasser øl, 24 reiser til egypt eller 22 iphone 5 - hver eneste dag.

Lønninger til ansatte kommer i tillegg. Også i fjor fikk Mary kraftig kritikk, og ble hengt ut som «luksusdyr», da det ble kjent at de hadde et månedsforbruk på 647.000 kroner.

Tallene for den danske kongefamilien ligger til sammenligning vanligvis langt over den norske kongefamiliens forbruk.

LES OGSÅ: Madeleine brast i tårer