SYKDOM: Det er bekreftet to tilfeller av svineinfluensa ved Buckingham Palace i London. Dronning Elizabeth har nå satt i gang strenge tiltak for å forhindre videre smitte.  Foto: AP
SYKDOM: Det er bekreftet to tilfeller av svineinfluensa ved Buckingham Palace i London. Dronning Elizabeth har nå satt i gang strenge tiltak for å forhindre videre smitte. Foto: APVis mer

Svineinfluensa på Buckingham Palace

To av dronningens ansatte på isolat.

SEHER.NO: Det er ikke bare britiske popstjerner som nå er smittet med svineinfluensa.

Søndag ble det nemlig kjent at to av dronning Elizabeths ansatte ved Buckingham Palace i Storbritannia har fått påvist sykdommen.

Så langt har ingen i den britiske kongefamilien blitt smittet, men det skal nå være satt i gang strenge tiltak for å forhindre videre spredning av viruset, skriver News of The World.

Ansatte skal ha fått beskjed om å følge NHS' retningslinjer, og de to som er smittet har blitt satt på isolat.

Disse to skal ha jobbet på kjøkkenet på Slottet.

- Denne sykdommen spres raskt, derfor var det viktig at alle med symptomer, særlig de som jobber på kjøkkenet, ble satt på isolat. Vi slipper ikke unna sykdommen selv om vi jobber her, derfor er det viktig at alle tar sine forhåndsregler. Det siste noen av oss vil er å smitte noen av de kongelige, forteller en kilde på slottet.

Dronningen pleier å tilbringe ukedagene på Buckingham Palace i London, mens helgene tilbringes på slottet i Windsor. Likevel planlegger hun nå å flytte til Balmoral-eiendommen i Skotland, for å sikre seg mot sykdommen.

Tidligere denne uken droppet også prins Andrew et besøk ved en fabrikk på grunn av mistanke om svineinfluensa. Han skulle egentlig åpne en fabrikk for selskapet JBC i Uttoxeter, men dette måtte bli utsatt.

- Så stor som denne organisasjonen er, med over 1000 ansatte på ulike steder, innser vi at det kan forekomme tilfeller av svineinfluensa. De ansatte har derfor fått beskjed om å være på vakt, forteller kilden videre.

Fredag ble det kjent at Sugababes-stjernene Heidi Range (26) og Amelle Berrabah (25) har blitt smittet med sykdommen. Også tidligere statsminister Tony Blairs kone, Cherie, skal ha fått symptomer på sykdommen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Sugababes smittet med svineinfluensa