Prinsesse Madeleine:

- Svimlende høy pris

Kongeparets yngste datter fyller 40.

BURSDAG: Prinsesse Madeleine gratuleres på den store dagen. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
BURSDAG: Prinsesse Madeleine gratuleres på den store dagen. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert

Fredag 10. juni er det 40 år siden dronning Silvia (78) og kong Carl Gustafs (76) yngste barn, prinsesse Madeleine, kom til verden.

Den lille jenta, som i dag er bosatt i USA med ektemann og tre barn, fikk navnet Madeleine Thérèse Amelie Josephine, og er hertuginne av Hälsingland og Gästrikland.

Privat feiring

I anledning den store dagen har det svenske kongehuset fredag delt et nytt bilde av prinsessen. Her avslører de også hvordan dagen skal feires.

«I dag fyller H.K.H. Prinsesse Madeleine 40 år! Prinsessen skal feire fødselsdagen privat sammen med familien sin», skriver de til bildet av henne.

Bare kort tid etter at innlegget ble delt på Instagram, begynte gratulasjonene å strømme inn til den ferske 40-åringen.

- Hipp hurra for den kongelige 40-årsjubilanten. Prinsesse Madeleine runder fire tiår, noe som naturligvis er en milepæl i alles liv, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

- Det var tidligere meldt i svensk presse at hun skulle feire hjemme i Sverige, men nå viser det seg altså at hun i hvert fall på selve dagen befinner seg i USA med mann og barn. Det at prinsessen har valgt en privat feiring, er helt normalt. Det er oftest bare tronarvingene som feires offisielt, forklarer hun.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Gratulasjoner fra familien

Tidligere denne uken kunne kommunikasjonssjef ved det svenske slottet, Margareta Thorgren, avsløre at prinsessen blir hjemme i USA og feirer dagen der.

- Prinsesse Madeleine er ikke i Sverige. Hun kommer til å feire sin fødselsdag i USA, sa Thorgren til Svensk Damtidning, og fortsatte:

- Kongefamilien kommer likevel til å sende lykkeønskninger til prinsessen, men på avstand. Men de kommer også til å feire henne når hun kommer hjem.

Ifølge magasinet lander 40-åringen på svensk jord i slutten av måneden.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Svindyr kjole

Bildet av bursdagsprinsessen ble først delt tidligere i år, da kongefamilien poserte sammen og tok nye portretter. Kjolen prinsessen bærer er det nok også mange som har sett før.

GJENBRUK: Prinsesse Madeleine bar den samme kjolen da prinsesse Sofia og prins Carl Philips sønn ble døpt. Foto: Willi Schneider/REX/NTB
GJENBRUK: Prinsesse Madeleine bar den samme kjolen da prinsesse Sofia og prins Carl Philips sønn ble døpt. Foto: Willi Schneider/REX/NTB Vis mer

Den samme bar hun nemlig i 2017, da nevøen, prins Gabriel (4), ble døpt.

- Kongehuset har delt et bilde av prinsessen på den store dagen, hvor hvor hun blomstrer i en rosa Valentino-kjole. Det er den samme kjolen som hun brukte i nevøen Gabriels dåp i 2017. Og takk og pris for at hun gjenbruker den. Prisen var nemlig svimlende høy, sier Vagle.

Prisen skal ha vært på hele 56 000 svenske kroner.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

LES OGSÅ: - Klarte ikke slutte å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer