Se og Hørs kongehusekspert kommenterer:

Sviktet av sine egne

«Et åpenbart nederlag», skriver kongehusekspert Caroline Vagle.

2018: Her er den britiske kongefamilien samlet i juni 2018, i forbindelse med dronningens offisielle bursdagsmarkering. Foto: Utrecht Robin / Action Press / REX / NTB
2018: Her er den britiske kongefamilien samlet i juni 2018, i forbindelse med dronningens offisielle bursdagsmarkering. Foto: Utrecht Robin / Action Press / REX / NTB Vis mer
Publisert

KOMMENTAR: Det har stormet rundt den britiske kongefamilien det siste året. Prins Harry og hans Meghan stakk av fra land og plikter, og attpåtil sendte de alvorlige beskyldninger hjemover via TV-ruten.

I tillegg har det ganske folk sett Netflix-serien «The Crown», og plutselig har alle en mening om hvem denne sagnomsuste familien er – og ikke minst hvem som er «the good guys and the bad guys». (Ja, for selv om serien faktisk er fiksjon basert på virkeligheten, er min bestemte oppfatning at mange tar hele historien for god fisk).

Når mye skjer i en kongefamilie og frontene er polariserte som nå, er spørreundersøkelser en klassisk oppskrift på gode titler for mediene.

Og bare dager før familien ble rammet av sorg etter prins Philips død, kom det nettopp en slik undersøkelse om familiens popularitet. Også den var et sorgens kapittel, spesielt for prins Charles.

Ikke spesielt overraskende viser den ferske undersøkelsen fra analysebyrået Deltapoll at meningene rundt Harry og Meghan er sterke og delte. Mens ungdommen heier på dem, er den eldre garde svært negative. Det er heller ingen overraskelse at den tidligere svært så populære Harry, nærmest synker til bunns på popularitetsmålingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer