Sverre Magnus stjal showet

Vesleprinsen sjarmerte alle da han ble med Mette-Marit på Redd Barnas fredsprisfest.

MED MAMMA PÅ JOBB: Prins Sverre Magnus så ut til å kose seg sammen med kronprinsesse Mette-Marit på barnas fredsprisfest.
MED MAMMA PÅ JOBB: Prins Sverre Magnus så ut til å kose seg sammen med kronprinsesse Mette-Marit på barnas fredsprisfest. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit tok med seg prins Sverre Magnus på Redd Barnas fredsprisfest i Nobelsenteret torsdag.

Prinsesse Ingrid Alexandra uteble i år.

Mette-Marit og Sverre Magnus ankom arrangementet med en rose i hånden, og tok plass i salen sammen med Oslos ordfører Marianne Borgen.

Fredsprisfesten har vært en del av det offisielle programmet siden 1997. I forkant av nobelutdelingen i Oslo rådhus stiller fredsprisvinneren til barnearrangementet, som i år holdes inne på Nobels fredssenter ved Aker Brygge. Her blir vinnerne intervjuet av barn, og det blir underholdning.

MED MAMMA PÅ JOBB: Prins Sverre Magnus så ut til å kose seg sammen med kronprinsesse Mette-Marit på barnas fredsprisfest. Foto: Se og Hør, Andreas Fadum
MED MAMMA PÅ JOBB: Prins Sverre Magnus så ut til å kose seg sammen med kronprinsesse Mette-Marit på barnas fredsprisfest. Foto: Se og Hør, Andreas Fadum Vis mer

Årets prisvinnere er «Den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog».

- I Tunisia har kvartetten lagt til rette for en fredelig dialog og bidratt til å finne samlende løsninger på tvers av politiske og religiøse skillelinjer. Dialogen har motvirket en voldelig utvikling, uttalte Nobelkomiteens leder, Kaci Kullmann Five, da prisen ble offentliggjort.

Malala var stjerna

HYLLET MALALA: Mette-Marit, Sverre Magnus og Ingrid Alexandra kastet glans da Malala sto på utendørsscenen på Redd Barna-arrangementet i fjor. Foto: Andreas Fadum
HYLLET MALALA: Mette-Marit, Sverre Magnus og Ingrid Alexandra kastet glans da Malala sto på utendørsscenen på Redd Barna-arrangementet i fjor. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I fjor var også Mette-Marit og barna på plass for å hylle fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi. Ettersom Malala jobbet for barns rettigheter slo Redd Barna på stortromma og arrangerte stor utendørsfest. 

Angelina Jordan var blant artistene som sang seg inn i hjertet på de frammøtte. Den unge vinneren Malala stjal naturligvis hele showet, og hun var en svært populær fredsprisvinner. I år forgår programmet imidlertid innendørs.

Politi med maskingevær

Det er også i år meget streng sikkerhet rundt arrangementet. I fjor reagerte flere av de frammøtte da tungt bevæpnet politi med maskingevær tok oppstilling rundt folkemengden, som for det meste besto av barn.

Les også : Slik har Mette-Marits nobelantrekk utviklet seg

Foto: NTBscanpix, Se og Hør
Foto: NTBscanpix, Se og Hør Vis mer

I år er det syvendeklassinger fra Sagene og Tiurleiken skole som er festkomiteen og har spikret programmet. Barnas fredsprisfest er et arrangement laget av barn - og for barn!

Etter at barnas fredsprisfest er over er også de offisielle pliktene til prins Sverre Magnus over for denne gang.

Kronprinsesse Mette-Marit skal imidlertid videre til Oslo Rådhus, hvor hun skal overvære den høytidelige prisutdelingen sammen med ektemannen kronprins Haakon, dronning Sonja og kong Harald. I år skal også prinsesse Astrid kaste glans over utdelingen.

Senere på kvelden blir den høytidelige Nobelbanketten avholdt på ærverdige Grand Hotel. Her vil både kongeparet og kronprinsparet delta, og det knyttes selvsagt stor spenning til hvilken kjole og designer Mette-Marit og Sonja velger denne kvelden.

NOBELKONSERTEN: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra ble i fjor for første gang med foreldrene på den store Nobelkonserten i Oslo Spektrum i desember 2014. Foto: Andreas Fadum
NOBELKONSERTEN: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra ble i fjor for første gang med foreldrene på den store Nobelkonserten i Oslo Spektrum i desember 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Fredag kveld arrangeres den store Nobelkonserten. For første gang skal Telenor Arena på Fornebu benyttes. Foreløpig er det ikke kjent hvem som vil være på plass fra kongehuset, men etter det Se og Hør erfarer har kronprins Haakon allerede takket ja.

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine måtte avlive bikkja.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer