Sverige unngår kongelig dåps-drama

Datoen for dåpen av prinsesse Estelle er klar.

UNNGÅR DÅPSKAOS: Svenskene har besluttet å legge dåpen av prinsesse Estelle til to dager etter dåpen av danske prins Joachim og prinsesse Maries datter døpes. Datoene blir søndag 20. og tirsdag 22. mai.
UNNGÅR DÅPSKAOS: Svenskene har besluttet å legge dåpen av prinsesse Estelle til to dager etter dåpen av danske prins Joachim og prinsesse Maries datter døpes. Datoene blir søndag 20. og tirsdag 22. mai. Vis mer
SEOGHØR.NO: Det svenske kongehuset unngår å skape kongelig dåpskrasj ved å legge dåpen av prinsesse Estelle til tirsdag 22. mai.
 
«Ved et møte på det kongelige slott i dag ble det besluttet av dåpsdatoen for prinsesse Estelle blir tirsdag den 22. mai. Dåpen finner sted i Slottskirken og erkebiskop Anders Wejryd vil forrette ved dåpen», skriver kungahuset.se på sin Facebook-side.

Lenge ble det spekulert i om svenskene ville legge dåpen til helgen etter 17. mai - samtidig med at danskenes prins Joachim (42) og prinsesse Maries (36) datter skulle døpes søndag 20. mai.

Ved å legge dåpen til tirsdagen, unngår man dermed tidenes hodepine for Europas kongelige.

- Det kommer til å komme rundt 700 gjester til dåpen, og de viktigste kongelige i Europa er selvskrevne gjester, som Danmarks og Norges kronprinspar og regentpar. Jeg regner med at dåpen finner sted i slutten av uke 20, har Expressens kongeekspert Johan Lindwall sagt til Se og Hør.

Nå er det altså bestemt at prinsessen døpes tirsdagen etter den kongelige dåpen i Danmark.

Kronprins Haakon (38), kronprinsesse Mette-Marit (38) og kronprins Frederik (43) alle skal være faddere for Sveriges arveprinsesse Estelle i Slottskirken den 22. mai.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Kongelig dåpshodepine