<strong>UNNGÅR DÅPSKAOS:</strong> Svenskene har besluttet å legge dåpen av prinsesse Estelle til to dager etter dåpen av danske prins Joachim og prinsesse Maries datter døpes. Datoene blir søndag 20. og tirsdag 22. mai.
UNNGÅR DÅPSKAOS: Svenskene har besluttet å legge dåpen av prinsesse Estelle til to dager etter dåpen av danske prins Joachim og prinsesse Maries datter døpes. Datoene blir søndag 20. og tirsdag 22. mai. Vis mer

Sverige unngår kongelig dåps-drama

Datoen for dåpen av prinsesse Estelle er klar.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Det svenske kongehuset unngår å skape kongelig dåpskrasj ved å legge dåpen av prinsesse Estelle til tirsdag 22. mai.
 
«Ved et møte på det kongelige slott i dag ble det besluttet av dåpsdatoen for prinsesse Estelle blir tirsdag den 22. mai. Dåpen finner sted i Slottskirken og erkebiskop Anders Wejryd vil forrette ved dåpen», skriver kungahuset.se på sin Facebook-side.

Lenge ble det spekulert i om svenskene ville legge dåpen til helgen etter 17. mai - samtidig med at danskenes prins Joachim (42) og prinsesse Maries (36) datter skulle døpes søndag 20. mai.

Ved å legge dåpen til tirsdagen, unngår man dermed tidenes hodepine for Europas kongelige.

- Det kommer til å komme rundt 700 gjester til dåpen, og de viktigste kongelige i Europa er selvskrevne gjester, som Danmarks og Norges kronprinspar og regentpar. Jeg regner med at dåpen finner sted i slutten av uke 20, har Expressens kongeekspert Johan Lindwall sagt til Se og Hør.

Nå er det altså bestemt at prinsessen døpes tirsdagen etter den kongelige dåpen i Danmark.

Kronprins Haakon (38), kronprinsesse Mette-Marit (38) og kronprins Frederik (43) alle skal være faddere for Sveriges arveprinsesse Estelle i Slottskirken den 22. mai.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Kongelig dåpshodepine 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer