LØPENDE SJARMØR: Prinsesse Estelle løper rundt i hagen i en svensk folkedrakt i anledning nasjonaldagen i Sverige.  Foto: Kungahuset.se
LØPENDE SJARMØR: Prinsesse Estelle løper rundt i hagen i en svensk folkedrakt i anledning nasjonaldagen i Sverige. Foto: Kungahuset.seVis mer

Svenskenes søte nasjonalskatt på løpetur

Glad og uvitende om alt bråket rundt tante, løper prinsesse Estelle rundt i hagen på nasjonaldagen.

SEOGHØR.NO: Torsdag, 6. juni,  feirer svenskene sin nasjonaldag. Og kronprinsesse Victoria gir det svenske folket en gave: Et nytt bilde av folkets søteste nasjonalskatt, prinsesse Estelle (1).

Lørdag er prinsesse Estelle trolig gjest i bryllupet til sin tante, prinsesse Madeleine (30). Hadde hun vært et år eller to eldre, ville hun nok fått jobben som brudepike - men nå er hun nok litt for liten.

Hun er heldigvis også for liten til å få med seg alt bråket rundt sin tante bare dager før bryllupet. For onsdag ble det kjent at den gifteklare prinsesse Madeleine ble tatt av politiet og fikk bot, etter å ha sneket i trafikken.

Hun er derimot ikke for liten til å løpe i folkedrakt! Dette bildet ble tatt på tirsdag i hagen utenfor Haga slott, og det viser en strålende blid prinsesse som har begynt å løpe.


Nå gleder svenskene seg til å se om den lille sjarmøren blir med på feiringen senere torsdag.

Først åpner kronprinsesse Victoria og prins Daniel dørene til Åpent slott, hvor alle kan komme og se på museene og utstillingene som slottet huser. Feiringen i borrgården varer helt til kongeparet drar i kortesje til Skansen. Dit er kong Carl Gustav, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine ventet.

Og kanskje kommer Chris O'Neill? Det er i alle fall en glimrende sjanse for ham å oppleve Svenska Flaggans Dag!