FÅR KRITIKK: Prinsesse Madeleine får kritikk av svenskene for dyre oppusingskostnader.  Foto: All Over Press
FÅR KRITIKK: Prinsesse Madeleine får kritikk av svenskene for dyre oppusingskostnader. Foto: All Over PressVis mer

Svenskene raser mot Madeleine

6,8 millioner skattekroner går til oppussing av familiens leilighet.

SEOGHØR.NO: Prinsesse Madeleine er kjent for å gjøre som hun selv vil, noe som ved flere anledninger har fått kritikerne til å se rødt. Spesielt da hun bestemte seg for å føde datteren i New York.

Nå skal hun for første gang ta med datteren Leonore til Sverige, hvor de skal bo i en leilighet som kongen har utdelt. Prinsessen får kritikk i flere svenske medier fordi luksusleiligheten skal pusses opp for 6,8 millioner kroner -  noe som kommer fra skattebetalernes lommebok.  

- Det har blitt gjort en totalrenovering av utsiden, vann og avløpsanlegg, ventilasjon og planløsning, sier representant for Statens Byggverk, Lotta Günther, til Expressen.

Hun understreker at leiligheten uansett trengte en oppussing.

TIL SVERIGE FOR FØRSTE GANG: Madeleine og Chris´ datter skal nå for første gang til Sverige.
TIL SVERIGE FOR FØRSTE GANG: Madeleine og Chris´ datter skal nå for første gang til Sverige. Vis mer

- Personen som har bodd der tidligere har bodd der veldig lenge og det var et behov for renovering. Det er ikke noe uvanlig, sier hun.

Prinsesse Madeleines nye luksusleilighet ligger på Hovstallet i Stockholm. Der har mamma Madeleine innredet ett søtt barnekammer til datteren, som skal døpes om få dager. Hoffet har bekreftet at den nyoppussede leiligheten blir O'Neill-familiens bosted i Stockholm.

- Familien har blitt større og trenger mer plass, sier hoffets informasjonssjef Margreta Thorgren, til expressen.

Svenskene har lenge vært skeptisk til Madeleine fordi hun velger å beholde prinsessetittelen, selv om hun bor i New York. De mener hun heller burde gjort som vår Märtha, og sagt fra seg tittelen «Hennes kongelige høyhet». Hun har også sagt fra seg apanasjen.

Planen er at de skal flytte inn i leiligheten allerede neste uke.

Familien kommer også til å delta nationalfeiringen den 6.juni, før før dåpen holdes i Drottningholm slottskirke den 8.juni.

Forsvarer kostnadene

Madeleine og Chris O'Neill flyttet nylig inn i en ny lukusleighet på Manhattan i New York. Ifølge Expressen er leiligheten over 100 kvadratmeter stor med en husleie på 80 000 svenske kroner.

FÅR LEILIGHET I SVERIGE: Det New York-baserte paret skal nå leie en leilighet i Stockholm.
FÅR LEILIGHET I SVERIGE: Det New York-baserte paret skal nå leie en leilighet i Stockholm. Vis mer

Nå forsvarer hun valg av leilighet i Sverige.

Ifølge prinsessen var det en rekke andre alternativer som ville ha kostet mye mer og vært mye større. Hun påpeker også at boligen ikke er blitt pusset opp på lenge og trengte å bli fornyet uansett om paret hadde flyttet inn eller ikke.

- Villa Parkudden på Djurgården var lenge et alternativ, men det var på 900 kvadratmeter og absolutt ikke en egnet bopel hvis man ikke skal bo permanent i Sverige, sier Madeleine til avisen, og legger til at Östermalm er det beste alternativet med tanke på både sikkerheten og kostnadene, sier Thorgren til Expressen.