VALGTE BORT DÅPEN: Birgitta av Sverige (79), kong Carl Gustafs storesøster, forklarer hvorfor hun glimret med sitt fravær i prins Oscars dåp forrige måned. Her fra svenskekongens 70-årsfeiring i april. Foto: DPA
VALGTE BORT DÅPEN: Birgitta av Sverige (79), kong Carl Gustafs storesøster, forklarer hvorfor hun glimret med sitt fravær i prins Oscars dåp forrige måned. Her fra svenskekongens 70-årsfeiring i april. Foto: DPAVis mer

Svenskekongens søster droppet prinsedåpen. Var på Mallorca

- Jeg kan ikke være alle steder på en gang.

Med en overfylt kalender kan det i blant være vanskelig å få kabalen til å gå opp.

Da svenskekongens storesøster, prinsesse Birgitta (79), glimret med sitt fravær i prins Oscars dåp forrige måned, ble det stor ståhei i svensk presse.

Nå forklarer Birgitta hvorfor hun valgte å takke nei til dåpsinvitasjonen fra tantebarnet og hennes ektemann, kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

- Enkelt

- Jeg kan ikke være alle steder på en gang, forklarer 79-åringen overfor den svenske avisa Expressen.

Kong Carl Gustafs storesøster befant seg i sydligere strøk da Sveriges nye favorittprins ble døpt for tre uker siden.

- Jeg var på Mallorca. Alle barna mine var på besøk, og det er ikke så ofte de er der. Derfor valgte jeg å bli på Mallorca. Ikke i Stockholm. Så enkelt er det, konstaterer hun.

Birgitta, som har tre voksne barn med eksmannen, prins Johann Georg av Hohenzollern (1932-2016), har vært bosatt på den spanske ferieøya i flere år. Her får hun blant annet tid til å pleie sin store lidenskap: Å spille golf.

Mye å holde styr på

I tillegg til Birgitta, har svenskekongen tre søstre: Prinsesse Margaretha, fru Ambler (81) prinsesse Désirée, baronesse Silfverschiöld (78) og prinsesse Christina, fru Magnuson (72).

Heller ikke prinsesse Désirée skal ha møtt opp i dåpen, ifølge Expressen.

- Jeg tror ikke de kommer hjem en gang til, de bor så langt borte, forklarte prinsesse Christina til avisa i forkant av prinsedåpen.

Antakelig viser Christina til de mange kongelige begivenhetene som har funnet sted i familien de siste åra.

I løpet av fem år har både kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip giftet seg. Fire nye kongelige familiemedlemmer er blitt døpt. I september er det femtemann, Carl Philip og prinsesse Sofias sønn, sin tur.

I tillegg hadde svenskekongen en stor markering da han fylte 70 år i april. Neste år fyller kronprinsessa 40.

Kanskje ikke så lett å holde styr på alt ...

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Klart for ny kongelig fest i Sverige

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.