ENDRER MENING: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia kommer likevel til Eidsvoll 17. mai for å feire 200-års jubileet til den norske grunnloven. Foto: NTB scanpix
ENDRER MENING: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia kommer likevel til Eidsvoll 17. mai for å feire 200-års jubileet til den norske grunnloven. Foto: NTB scanpixVis mer

Svenskekongen snur på flisa

Vil feire 17. mai i Norge likevel.

SEOGHØR.NO: Det vakte oppsikt da det mandag ble kjent at det svenske kongeparet takket nei til å besøke 200-års markeringen for den norske grunnloven på Eidsvoll 17. mai.

Nå har imidlertid kong Carl Gustaf og dronning Silvia endret mening, og varsler i en pressemelding på det svenske hoffets hjemmesider, at de vil slå følge med Danmarks dronning Margrethe og prins Henrik til Norge.

«I år inneholder feiringen av Norges nasjonaldag, også en spesiell feiring av at det er 200 år siden den norske grunnloven ble vedtatt. Dette gjennomføres som et eget arrangement på kvelden.

Denne utfyllende informasjonen gjør at Kongen har besluttet at Han, sammen med Dronningen, vil være tilstede ved det spesielle arrangementet i Eidsvoll», står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Feiret bursdagen hjemme med sine prinser