Den svenske kongefamilien:

Svenskekongen i sorg etter tapet av svogeren

Prinsesse Désirée har mistet sin ektemann. 

SØRGER: Carl Gustafs søster Désirée har blitt enke. Kongen og dronningen i Sverige mottok budskapet med stor sorg. Foto: NTB Scanpix
SØRGER: Carl Gustafs søster Désirée har blitt enke. Kongen og dronningen i Sverige mottok budskapet med stor sorg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svenske kong Carl Gustaf (70) forteller i en uttalelse at han er i sorg etter å ha mistet svogeren sin, friherre/baron Niclas Silfverschiöld (82), som døde etter å ha vært syk en periode.

Det skriver svenske Expressen. Silfverschiöld var gift med prinsesse Désirée (78), kongens søster. Familien er nå lei seg for tapet av 82-åringen.

- Jeg og min familie har med stor sorg tatt i mot beskjeden om at friherre Niclas Silfverschiöld, prinsesse Désirées ektemann, har gått ut av tiden. Våre tanker går til prinsessen og hennes familie, forteller kongen i en uttalelse på på det svenske kongehusets nettsider.

Saken fortsetter under bildet.

DØD: Svenske prinsesse Désirée har mistet ektemannen sin, friherren Niclas Silfverschiöld. Bildet ble tatt under bryllupet til Victoria og Daniel i 2010. Foto: NTB Scanpix
DØD: Svenske prinsesse Désirée har mistet ektemannen sin, friherren Niclas Silfverschiöld. Bildet ble tatt under bryllupet til Victoria og Daniel i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Informasjonssjef for det svenske hoffet, Margareta Thorgren, forteller i en uttalelse til den svenske avisa at familien var ved friherrens side da han døde.

Désirée er en av kongens eldre søstre, og ekteskapet med friherren ble inngått i Storkyrkan den 5. juni i 1964. Paret fikk til sammen de tre barna Carl, Christina Louise og Hélène.

Sammen bodde de på slottet Koberg som ligger like utenfor Trollhättan. Kongen skal ofte ha besøkt søsteren og svogeren der ute ved de idylliske landomgivelsene.

Prinsessen og Silfverschiöld levde et relativt anonymt liv der ute, og var ikke ofte å se i mediebildet. Ifølge SvenskDam hadde paret nær kontakt med barna sine.

Désirée er en av kongens totalt fire søstre.

LES OGSÅ: - Pippa nekter prins Harrys kjæreste å komme i bryllupet